Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:51:56

Анна Коваленко: Ситуацію з поширенням COVID-19 в Чернігівській області вдалося взяти під контроль, показники захворюваності поступово стабілізуються

13.04.2021   11:30Агенцiя

Впродовж останніх двох тижнів Чернігівська область перебувала в "червоній" карантинній зоні. Голова обласної державної адміністрації Анна Коваленко зазначила, що ці 14 днів – це мінімальний період, після якого можна робити висновки про ефективність жорстких карантинних заходів.

Анна Коваленко

Анна Коваленко

За її словами ситуацію з поширенням COVID-19 в області вдалося взяти під контроль, показники захворюваності поступово стабілізуються. Втім, про вихід з "червоної" зони говорити зарано.

- Протягом останніх двох тижнів кількість позитивних тестів коливалися від 101 до 795 випадків, сьогодні вранці зафіксовано 255. Порівнюючи перший і другий тижні жорсткого карантину,  бачимо зростання кількості нових випадків захворювання з 53% до 55%, виявлених при проведенні досліджень методом ПЛР та ІФА. У 21 лікарні області наразі перебуває 1144 хворих. Минулого тижня ми збільшили ліжковий фонд до 2280 ліжок, - сказала Анна Коваленко.

Чернігівська область на початок впровадження карантину мала перевищення за двома показниками – рівень та динаміка госпіталізацій. За два тижні карантину в стаціонари щодня потрапляли від 80 до 108 осіб на 100 тисяч населення. За останні 3 дні в області цей показник становить 102 особи (при нормі не більше 60). Натомість, знизився рівень динаміки госпіталізації в області – 7,1% (при нормі до 50%).

Анна Коваленко підкреслила, що в області продовжується кампанія щеплення медичних працівників, соціальних працівників територіальних центрів, людей з вікової категорії 80+ та військовослужбовців, які відбувають на ротацію. Нещодавно до цього  переліку  додали церковнослужителів. У випадку залишкових доз у відкритих флаконах, вакцину отримують публічні особи. Станом  на сьогодні щеплення отримали 7036 людей. Вакцинація йде згідно з затвердженим планом.

- Всі ми втомились від карантину. Але він допомагає зберегти людські життя і здоров’я. Звертаюсь до вас з проханням дослухатися до рекомендацій і закликаю вас свідомо поставитися до обмежень. Будьте соціально відповідальними! Будьте здорові! Бережіть близьких, бережіть себе, - звернулася до жителів Чернігівської області очільниця облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.