Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:00:59

Держпродспоживслужба визнала непридатними до застосування 55 одиниць вимірювальної техніки

10.04.2021   11:29Агенцiя

Спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів протягом 1-ого кварталу здійснили 4 перевірки на предмет дотримання законодавства у сфері метрології та метрологічної діяльності суб’єктами господарювання, які відповідно до затверджених КМУ критеріїв оцінки ступеня ризику від впровадження господарської діяльності у сфері законодавчо регульованої метрології віднесені до високого ступеня ризику.

При проведенні перевірок обревізовано 370 одиниць засобів вимірювальної техніки (далі - ЗВТ), з яких 55 одиниць визнано непридатними до застосування.

Найбільш характерні приклади порушень метрологічних вимог, виявлені при перевірках, стосуються використання неповірених засобів вимірювальної техніки та відсутності осіб, відповідальних за метрологічне забезпечення на підприємстві, що є порушенням ст. 14 і ст. 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».

На відповідальних за метрологічне забезпечення осіб складені протоколи про адміністративні правопорушення, а керівникам підприємств видані приписи про усунення виявлених недоліків.

Відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» від 05.06.2014 № 1314-VII законодавчо регульовані ЗВТ, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці та повірці після ремонту.

Перелік категорій  законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки,  що підлягають періодичній повірці, затверджено  постановою КМУ від 04.06.2015 № 374.

Фахівці звертають увагу, що під час придбання нового обладнання доцільно звертати увагу на його технічні характеристики, наявність паспорта чи інструкції з експлуатації  та підтвердження пройденої повірки.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини