Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:32:05

Ідентифікація худоби – контроль за чисельністю поголів’я та якістю продукції тваринництва

06.04.2021   08:04Агенцiя

Протягом березня фахівці Чернігівської обласної державної лікарні ветеринарної медицини спільно з працівниками регіонального представництва ДП «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин» провели низку виїзних нарад-семінарів у сільгосппідприємствах та установах державної ветмедицини, розташованих на території Козелецької, Носівської, Ніжинської, Ічнянської та Куликівської громад.

Під час зустрічей наголошувалось на обов’язковій  ідентифікації і реєстрації тварин, обговорювались вимоги  нового ветеринарного законодавства і благополуччя тварин, результати державного моніторингу епізоотичних захворювань. Зазначалось, що проведення ідентифікації великої рогатої худоби, свиней, кіз, коней, овець має на меті створення системи постійного контролю за станом здоров’я тварин та походження тваринницької продукції на всіх етапах обігу - від її виробництва до реалізації.

Особлива увага під час нарад акцентувалась на роботі спеціалістів ветмедицини у напрямку видачі ветеринарних документів та їх фіксації в Єдиному державному реєстрі.

Окремо проаналізовано стан господарств за результатами  інвентаризації поголів’я худоби, зокрема наголошено,  що раз на рік за участю спеціаліста ветеринарної медицини  слід здійснювати інвентаризацію  і приводити дані Єдиного державного реєстру тварин  у відповідність до фактично наявного поголів’я.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини