Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:21:19

Охоронці Феміди України відзначили другу річницю з дня створення Служби судової охорони

05.04.2021   14:35Агенцiя

4 квітня 2019 року Вища рада правосуддя своїм Рішенням затвердила Положення про Службу судової охорони, чим розпочала створення цього державного органу з правоохоронними функціями.

Напередодні другої річниці в Територіальному управлінні Служби судової охорони у Чернігівській області провели урочисті збори. З огляду на складну епідемічну ситуацію – з обмеженою кількістю особового складу та з дотриманням усіх карантинних заходів.

- Сьогодні ми нагороджуємо кращих і кажемо теплі слова усім співробітникам, які саме в цю хвилину несуть службу, безпосередньо виконуючи завдання із забезпечення громадського порядку у судах, - зазначив начальник ТУ ССО у Чернігівській області полковник Олександр Рибак у вітальному слові. – Зичу вам і вашим сім’ям міцного здоров'я, наснаги та добробуту. Як то кажуть: міцна родина – міцний колектив. Бажаю нашій Службі розвитку, впевненості в майбутньому і головне - професіоналізму. Тільки так ми зможемо отримати високу оцінку нашої діяльності.

Керівник виконав приємну місію, нагородивши за зразкове виконання службових обов'язків, високий професіоналізм та з нагоди ІІ річниці створення Служби чотирьох співробітників теруправління подяками і грамотами Служби судової охорони.  

За доброю традицією співробітникам також присвоїли чергові спеціальні звання. Звання старшого сержанта Служби судової охорони присвоєно Обозному Максиму, контролеру І категорії другого взводу охорони. Звання капрал Служби судової охорони - трьом контролерам ІІ категорії : Диннику Вадиму, Халимону Євгену, Левченку В’ячеславу.

Новостворене охоронне відомство є наймолодшим державним органом в Україні. На відміну від тих, які утворювались на базі вже чинних, Служба судової охорони розпочала формуватись з нуля. Поступово її діяльністю було охоплено всі 24 області.

Всього за два роки Служба стала тією безпековою стіною української Феміди, яка здатна не допустити в органах та установах правосуддя жодного порушення громадського порядку.

В масштабах України за цей час співробітниками Служби забезпечено громадський порядок майже 3 мільйонів судових засідань, припинено понад 100 порушень громадського порядку і проявів неповаги до суду.  

Кількість виявлених і недопущених до пронесення заборонених предметів сягнула майже 82 тисяч. Це, зокрема, вогнепальна та травматична зброя, гранати й набої, ножі, електрошокери, кастети та інші види холодної зброї, піротехнічні засоби, балончики, споряджені речовиною сльозогінної та дратівної дії, тощо.

Довідка:
Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах. Служба підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.
Територіальне управління Служби судової охорони у Чернігівській області було створене 11 березня 2020 року.
Основними завданнями ТУ ССО у Чернігівській області є: контроль та організація практичних заходів, спрямованих на підтримання громадського порядку в судах, недопущення і припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень судів, органів та установ системи правосуддя, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини