Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:25:44

Чернігів: кількість хворих та кількість важких випадків різко збільшилися

05.04.2021   11:11Агенцiя

Ситуація у березні з захворюванням на коронавірус різко погіршилася, і в порівнянні з минулим місяцем у два з половиною рази збільшилася кількість хворих. Це нові для України штами - британський і південноафриканський. Вони характеризуються більш важким перебігом захворювання і зменшенням інкубаційного періоду.

Ольга Малець

Ольга Малець

Якщо раніше в коронавірусу інкубаційний період становив близько 14 днів, то зараз він зменшився до 1-3 днів. Як наслідок - одночасно хворіють більше людей. Крім того, збільшилася кількість пацієнтів, які мають тяжкі прояви захворювання.

Про це розповіла заступниця начальника Управління охорони здоров'я Чернігівської міської ради Ольга Малець.
 - Ми бачимо, що збільшується кількість госпіталізованих у заклади охорони здоров’я, які у нас виведені як опорні лікарні. На сьогодні госпіталізовано у трьох лікарнях 323 особи, - зазначила вона.

У зв’язку з такою ситуацією було прийняте рішення про збільшення ліжкового фонду в опорних закладах охорони здоров’я. Зараз загальна кількість збільшилася на 75 ліжок, якщо до цього часу їх було 460, то зараз 535. А саме у міській лікарні  №1 -100, у міській лікарні №2 – 215 та у міській лікарні №3 -220, повідомила Ольга Малець.

Ситуація ускладнюється тим, що велика кількість хворих на COVID потребує кисневої підтримки. У зв’язку з цим проводяться заходи для збільшення кисневих точок, до яких підключаються ліжка - шляхом приєднання кисневих концентраторів і більшого розгортання кисневих точок.

 - На сьогодні  у нас підключеними до кисню є 388 госпітальних ліжок і на кисневій підтримці наразі перебуває 175 осіб, також 5 осіб - на апаратах ШВЛ. Таким чином, зайнятість ліжок, підключених до кисню, у нас складає 46%. А взагалі зайнятість ковідного ліжкового фонду хворими складає 60%. Тобто бачимо, що ситуація на сьогодні контрольована, але тенденція до збільшення все-таки відслідковується. У зв'язку з цим, я вже вкотре хочу звернутися до мешканців нашого міста. Зараз нам як ніколи треба всім самоорганізуватися, не чекати ніяких локдаунів, контролюючих органів, які будуть ходити штрафувати і робити зауваження. Все наше суспільство, кожен із нас повинен бути самоорганізованим в цих умовах і дотримуватися найпростіших протиепідемічних заходів, які врятують життя вам і ваших близьким, - наголосила Ольга Малець.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини