Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:56:08

Голова ОДА: Кожен може спостерігати за реалізацією програми "Велике будівництво". ВІДЕО

01.04.2021   11:47Агенцiя

Це стане можливим завдяки створеній на геопорталі містобудівного кадастру області інтерактивній мапі об’єктів «Великого будівництво», яку 31 березня, презентувала голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко під час щотижневого брифінгу.

– Геопортал містобудівного кадастру області дозволяє в постійному онлайн-доступі отримувати актуальну та об’єктивну геопросторову інформацію про дійсний стан і статус об’єктів землекористування та нерухомості. Він розроблений  на базі карти області фахівцями управління містобудування та архітектури ОДА та містить найбільш актуальну та важливу інформацію, – поінформувала Анна Коваленко.

На інформаційному ресурсі на карті створені різні шари даних. Першочергово увага надається розділам «Велике будівництво», «Адміністративно-територіальний устрій», «Житлово-комунальне господарство та Паливно-енергетичний комплекс». Окрім того, в стадії наповнення знаходяться «Перелік пам`яток містобудування та архітектури місцевого та національного значення», «Релігійні організації», «Стан розроблення містобудівної документації».

- Наприклад, в розділі даних “Велике Будівництво” об'єднані всі напрямки програми. Тут можна переглянути стан виконання робіт з будівництва або відновлення дорожньої інфраструктури, соціальних об'єктів та дізнатися актуальні дані. Окремо позначені амбулаторії загальної практики сімейної медицини та приймальні відділення в опорних закладах охорони здоров’я. Також об’єкти, що будуються за рахунок державного фонду регіонального розвитку: об’єкти культури, спорту, освіти, тощо — винесені на свій окремий шар, – розповіла Анна Коваленко.

У ході брифінгу голова Чернігівської облдержадміністрації закцентувала увагу на 28 проєктах проведення робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення.

- Цього року ми ремонтуємо майже 100 км місцевих доріг за рахунок коштів державного дорожнього фонду в сумі 590,5 млн грн. З 28 запланованих об’єктів — 17 доріг загального користування місцевого значення та 11 мостів. На ділянках доріг заплановані роботи з влаштування вирівнюючого шару покриття із щільної дрібнозернистої асфальтобетонної суміші; тонкошарового покриття із гарячої асфальтобетонної суміші товщиною 4 см; влаштування дорожньої розмітки; вирубка насаджень та планування узбіч автогрейдером, - зазначила Анна Коваленко.

Голова Чернігівської ОДА підкреслила, що триматиме на особистому контролі реалізацію програми "Велике будівництво" в регіоні.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини