Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:57:10

"Велике будівництво" доріг у Чернігівській області на контролі голови облдержадміністрації

30.03.2021   20:44Агенцiя

У Чернігівській області старт робіт ознаменувався відновленням робіт на ділянці міжнародної траси М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі.

Хід робіт біля села Лемеші Козелецької громади вчора перевірила голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко.

У 2021 році відремонтують ділянку траси М-01 протяжністю 37,64 км, яка проходить через шість населених пунктів Козелецької та Кіптівської громади. Дорожні роботи є комплексними і включають капітальний ремонт дорожнього покриття, облаштування сучасної системи освітлення та відокремлені тротуари, оновлені автобусні зупинки, збудовані шість надземних переходів, нові туалети.
 
Зазначимо, що роботи на 215 об'єктах програми Президента «Велике будівництво» вже практично у всіх областях України. Служба автомобільних доріг повідомляє, що з 215 об'єктів, на яких «Велике будівництво» вже стартувало, 55 становлять штучні споруди. Всього ж в 2021 році планується побудувати, реконструювати, провести капітальний і поточний середній ремонт 150 мостів і 4500 км доріг міжнародного і державного значення. Загальна протяжність ділянок, на яких роботи вже почалися, становить 1960 км.

На яких трасах вже можна побачити працюючих шляховиків і техніку:
М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі
М-03 Київ - Харків - Довжанський
М-04 Знам'янка - Луганськ - Ізварине
М-12 Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знам'янка
М-18 Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта
М-19 Доманове - Ковель - Чернівці - Тереблече
М-21 Виступовичі - Житомир - Могилів-Подільський
М-25 КПП «Соломоново» - Велика Добронь - Яноші
Н-03 Житомир - Чернівці
Н-07 Київ - Суми - Юнаківка
Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя - Маріуполь
Н-09 Мукачеве - Рахів - Богородчани - Івано-Франківськ - Рогатин - Бібрка - Львів
Н-10 Стрий - Івано-Франківськ - Чернівці - Мамалига
Н-12 Суми - Полтава
Н-13 Львів - Самбір - Ужгород
Н-14 Олександрівка - Кропивницький - Миколаїв
Н-16 Золотоноша - Черкаси - Сміла - Умань
Н-25 Городище - Рівне - Старокостянтинів
Н-31 Дніпро - Царичанка - Кобеляки - Решетилівка

Окремо в Укравтодорі уточнюють, що, крім державних трас, ремонтні роботи також почалися і на дорогах регіонального та територіального значення.

Раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко заявив, що до кінця 2023 року в Україні планують відновити всю мережу загальнодержавних доріг.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.