Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:56:27

Порушити українське законодавство та перетнути кордон без ПЛР-тестів намагалися іноземці на кордоні

29.03.2021   09:45Агенцiя

У двох випадка впродовж минулої доби подорожуючі під час перетину кордону пропонували прикордонникам Чернігівського загону хабарі. Через небажання виконувати вимоги постанови Кабінету Міністрів України щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, а саме перетин кордону за наявності ПЛР-тесту з негативним результатом, іноземці намагалися підкупити прикордонників грошима.

Так, громадяни Росії та Молдови, за їх безперешкодний пропуск, пропонували в пунктах пропуску «Нові Яриловичі» та «Сеньківка»  неправомірну грошову винагороду у розмірі три і п’ять тисяч російських рублів.

В обох випадках на протизаконні пропозиції громадян прикордонники, вчергове засвідчивши нульову толерантність до корупції, відповіли категоричними відмовами, а про виявлення ознак злочину передбаченого ч.1 статті 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» було проінформовано співробітників поліції.

Прикордонники ще раз нагадують про зміни в законодавстві України при перетині кордону  (Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2021 р. № 230 внесено зміни  до постанови КМУ від 9 грудня 2020 р. № 1236).

Зокрема, відповідно до внесених змін, щоб потрапити в Україну, іноземці, окрім обов'язкового полісу страхування, як це було визначено до цього, повинні мати і негативний результат тестування на COVID-19. Він повинен бути зроблений методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено не більше як за 72 години до перетину державного кордону.

У разі відсутності поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування або негативного результату тестування на COVID-19 співробітники ДПСУ відмовлятимуть іноземцям та особам без громадянства у перетині державного кордону.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини