Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:02:19

Мета зустрічі - координація дій щодо дотримання нерестової заборони на Чернігівщини

27.03.2021   10:20Агенцiя

Днями заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Савченко провів засідання міжвідомчої робочої групи з питань охорони та відтворення водних біоресурсів. Головна тема — весняно-літня нерестова заборона на водоймах Чернігівщини.

Участь у нараді взяли представники Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, Управління Державного агентства рибного господарства Чернігівщини, ГУ Держпродспоживслужби в області, правоохоронних органів.

— Метою нашої зустрічі є координація дій щодо дотримання нерестової заборони на Чернігівщини. Адже не лише державні структури та правоохоронні органи мають охороняти водні біоресурси. Це справа й органів місцевого самоврядування, і громад, і кожного громадянина окремо, — зауважив Олександр Савченко та нагадав: — Щороку в Україні з 1 квітня до 15 червня відповідно до статті 39 Закону України «Про тваринний світ» запроваджується так званий «сезон тиші». У цей час забороняється проведення робіт, які є джерелом підвищеного шуму. Тож наше завдання — посилити контроль за дотриманням законодавства з питань збереження, відтворення та використання водних біоресурсів у цей важливий для водної фауни період.

Начальник управління Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області Микола Каленюк поінформував про терміни нерестової заборони на водоймах області цього року, а також доповів про результати роботи за період весняно-літньої заборони на вилов риби 2020 року. Так, минулого року було викрито 1825 порушень правил рибальства, вилучено 2527 одиниць заборонених знарядь лову, із них — 1317 сіток загальною довжиною майже 5 кілометрів. Протягом року згідно з планом спільних дій проводились спільні рибоохоронні рейди з працівниками поліції, прикордонної служби та екологічної інспекції. А також — профілактичні рейди на продовольчих ринках з метою своєчасного виявлення незаконних точок збуту свіжої риби.

За підсумками наради вирішили об’єднати зусилля та організувати спільні рейдові групи, а також посилити співпрацю між органами державної влади, територіальними громадами та правоохоронними органами щодо забезпечення належного здійснення охорони водних біоресурсів в період нерестової заборони та провести масову роз’яснювальну роботу серед населення.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини