Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 17:51:08

У Чернігівській ОДА відбулося позачергове засідання обласної комісії ТЕБ та НС

24.03.2021   09:07Агенцiя

23 березня відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій стосовно запобігання поширенню COVID-19 на Чернігівщині.

Провела засідання заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Жанна Шерстюк. Також у заході взяли участь перший заступник голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш, заступник Чернігівського міського голови Олександр Атрощенко та представники відповідальних структурних підрозділів облдержадміністрації, правоохоронних та контролюючих органів.

— На жаль, динаміка рівня захворюваності та госпіталізації протягом останніх днів залишається критичною, область знаходиться на порозі входження в «червону зону». Наше першочергове завдання — не допустити погіршення показників, а отже, необхідно посилити карантинні обмеження та контроль за їх дотриманням, а також і надалі проводити широку інформаційну кампанію щодо вакцинації від COVID-19, — наголосила Жанна Шерстюк.

Про епідемічну ситуацію щодо поширення коронавірусної інфекції поінформував начальник Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Петро Гармаш. Так, загалом в області 39501 підтверджений діагноз COVID-19, з них активних випадків станом на 23 березня - 5 868. Також він повідомив, що станом на сьогодні в області щеплення проти COVID-19 отримали 2606 медичних працівників.

Крім того, на засіданні обговорили побоювання підприємців щодо закриття їхнього бізнесу за умови введення жорстких карантинних заходів, компенсації та допомоги, що отримали представники малого та середнього бізнесу за минулий рік, заслухали звіт про проведення перевірок щодо дотримання карантинних обмежень.

Члени комісії відзначили, що лише за умови злагодженої співпраці органів влади, підприємців, перевізників та кожного громадянина окремо можливо недопущення погіршення ситуації щодо захворюваності.

За результатами засідання члени комісії ТЕБ та НС вирішили посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень в освітніх установах, торгово-розважальних центрах, закладах харчування, продовольчих і непродовольчих ринках, а також під час проведення масових заходів та при здійсненні пасажирських перевезень.

Крім того, органам державної влади та місцевого самоврядування рекомендовано продовжити активну інформаційно-роз’яснювальну роботу стосовно протиепідемічної безпеки та профілактики захворювання COVID-19.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини