Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:07:36

Поліція Чернігівської області затримала учасників злочинної групи за розбійний напад на лісничого

23.03.2021   13:09Агенцiя

Співробітники Управління карного розшуку поліції Чернігівщини за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали учасників злочинного угрупування, які 21 березня увірвалися до будинку лісничого в Ніжинському районі з метою скоєння розбійного нападу.

– Поліцейські Чернігівської області за деякий час до самої події отримали оперативну інформацію про групу осіб, яка планувала скоїти розбійний напад на 55-річного лісничого водному з сіл Комарівської територіальної громади Ніжинщини. Тож в будинку чоловіка на озброєних зловмисників вже чекав спецпідрозділ КОРД, – говорить начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Володимир Нідзельський.

В ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів поліція встановила особи кожного учасника злочинної групи – всі вони мешканці Київської області, віком 24-43 роки.

В результаті злагоджених дій різних підрозділів поліції двох учасників групи затримали безпосередньо в будинку лісничого. Знаряддя злочину та зброю поліція вилучила на місці події.

Організатор розбійного нападу втік на автомобілі. Для якнайшвидшого затримання зловмисника поліція ввела план  «Перехоплення». Розуміючи, що не вдасться виїхати за межі Чернігівщини, зловмисник покинув автомобіль у лісі і намагався пішки втекти від поліції. Однак йому це не вдалося – поліцейські затримали його сьогодні вранці неподалік місця скоєння злочину.

Четвертого чоловіка затримано в столиці за допомогою колег з Головного управління Нацполіції в місті Києві.

Слідчий відкрив провадження за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України – розбій, вчинений організованою групою осіб. Максимальна санкція покарання — 15 років позбавлення волі.

Учасникам злочинної групи вже повідомлено про підозри. Нині перевіряється їх причетність до скоєння інших розбійних нападів на території України.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.