Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:29:33

Епізоотична ситуація щодо інфекційних захворювань на Чернігівщині залишається стабільною та контрольованою

22.03.2021   15:10Агенцiя

Як боротися із загрозами та не допустити нових, втримати теперішні напрацювання у протиепізоотичному напрямку роботи в області обговорили днями на засіданні профільної комісії під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра Савченка. В режимі онлайн до участі у заході долучилися представники виконавчої влади та місцевого самоврядування у районах та агроформувань.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен поінформував присутніх про епізоотичну ситуацію в регіоні щодо африканської чуми свиней, сказу тварин, високопатогенного грипу птиці та інших хвороб. Він зауважив, що ситуація по гострих інфекційних захворюваннях у тваринництві області залишається благополучною. У своїй доповіді Юрій Павлішен також наголосив на активізації профілактичних заходів щодо захворювань на АЧС і пташиний грип, зокрема, дотримання вимог закритого режиму роботи в господарствах по утриманню свиней і птиці.

Крім того, на нараді говорили й про попередження і недопущення отруєння бджіл при застосуванні засобів захисту рослин для обробки сільськогосподарських посівів.

Керівник ГУ Держпродспоживслужби ознайомив членів комісії з новими розпорядчими документами, що стосуються порядку реєстрації пасік, видачі ветеринарно-санітарних паспортів і створення комісій у випадку загибелі бджіл.

- На сьогодні в області ми маємо контрольовану ситуацію щодо захворюваності тварин та птиці, попередження та недопущення отруєння бджіл. Втім, ми не повинні втрачати пильності, адже підтримка епізоотичної стабільності - це пріоритет нашої роботи, - зауважив Олександр Савченко. Також він наголосив на необхідності проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, керівників господарств, підприємств, бджолярів, користувачів мисливських угідь щодо заходів з профілактики різноманітних небезпечних хвороб свійських тварин та птиці.

Крім того, за результатами засідання його учасники вирішили посилити контроль за дотриманням ветеринарного законодавства на молокоприймальних пунктах при закупівлі молока у населення, заборонити закупівлю молока від хворих на лейкоз тварин молокопереробним підприємствам, фізичним особам-підприємцям.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини