Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:29:02

Корюківська поліція скерувала до суду чотири кримінальні провадження щодо домашнього насильства

17.03.2021   08:13Агенцiя

У 2021 році слідчі Корюківського районного відділу поліції передали до суду чотири провадження за фактами вчинення домашнього насильства. Від агресорів потерпали дружини, літні люди та діти.

«В поточному році до Корюківського районного відділу поліції надійшло 117 повідомлень про вчинення домашнього насильства. На них поліція реагує в найкоротший термін: близько 5 хвилин. Найчастіше мова йде про психологічне насильство», - говорить начальник сектору превенції Віктор Барабаш.

Якщо є підстави вбачати склад адміністративного правопорушення, на особу складається адміністративний протокол за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Загалом в 2021 році поліція склала 99 протоколів за цією статтею, на кривдників було винесено 14 термінових заборонених приписів.

«Коли поліцейські прибувають за викликом «домашнє насильство», їх першочергове завдання – локалізувати конфлікт. В обов’язковому порядку правоохоронці проводять оцінку ризиків  і за її наслідками приймають  рішення про застосування до кривдника термінового заборонного припису», — розповідає начальник Корюківського районного відділу поліції Роман Солохненко.

Якщо є ознаки кримінального правопорушення, то викликається слідчо-оперативна група. Інформація вноситься до Єдиного реєстру досудових розслідувань і проводяться необхідні слідчі дії. Відповідно до  ст. 126-1 Кримінального кодексу України,  кривднику може загрожувати до двох років позбавлення волі.

Так, цьогоріч до поліції Корюківського району звернулася мешканка Сосницької ОТГ 1936 року народження, яка скаржилася на систематичне домашнє психологічне насильство з боку доньки 1968 року.

Інша жінка 1963 року народження з Сосницької громади зверталася до поліції зі скаргами на свого 59-річного чоловіка. Він систематично психологічно тиснув на дружину.

У Сновській громаді 37-річний чоловік погрожував фізичною розправою своїй 31-річній співмешканці.

А от 32-річна жінка звернулася на лінію 102 з проханням вирішити проблему з чоловіком, який у стані алкогольного сп’яніння погрожував її 13-річній дитині та вчиняв над нею психологічне насильство.

За цими чотирма фактами слідчі завершили розслідування. Матеріали проваджень з обвинувальними актами скеровані до суду.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини