Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:00:01

У територіальних громадах Держпродспоживслужба продовжує ініціювати обговорення проблем галузі бджільництва

16.03.2021   08:12Агенцiя

Фахівці Держпродспоживслужби Чернігівської області беруть активну участь у зустрічах з пасічниками, аграріями та представниками органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, з якими обговорюють питання профілактики отруєнь бджіл, у тому числі внаслідок використання засобів захисту рослин.

Зокрема, під час наради у Прилуках за участю представників громадської організації «Бджолярі Прилуччини» та суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур, проведено роз’яснювальну роботу щодо запобігання отруєнню бджіл пестицидами, порядку реєстрації і паспортизації пасік та здійснення щорічних весняних протиепізоотичних заходів на пасіках.
Спеціалісти Прилуцького територіального управління Держпродспоживслужби ознайомили присутніх з новими розпорядчими документами і  в межах свої повноважень надали відповіді на запитання учасників зібрання.

Про узгодження дій між аграріями, органами місцевої влади та пасічниками щодо попередження і недопущення випадків отруєння бджіл під час обробітку полів йшлося також на семінарі-нараді у Ніжині.

Представники територіального підрозділу Держпродспоживслужби поінформували присутніх про алгоритм дій у випадку загибелі бджіл, наголосивши на співпраці всіх зацікавлених сторін. Зокрема, зазначалося, що між Ніжинським управлінням Держпродспоживслужби,  пасічниками, представниками громадської  організації «Бджолярі Ніжинщини», органами місцевого самоврядування, виконавчої влади та сільськогосподарськими підприємствами, що працюють на території району, налагоджені постійна співпраця і взаєморозуміння.

Фахівці Борзнянського управління Держпродспоживслужби  та  бджолярі Комарівської ОТГ під час зустрічі обговорили питання безпеки бджіл при застосуванні пестицидів, агрохімікатів та інших засобів захисту рослин і дотримання законодавства суб’єктами господарювання, що займаються вирощуванням сільгоспкультур.  Йшлося також про  класифікацію пестицидів та безпечність їх для бджіл, про порядок реєстрації пасік, правила оформлення документів для співпраці між пасічником та аграрієм, проведення у бджологосподарствах щорічних весняних протиепізоотичних заходів і формування реєстру дрібних фермерів та налагодження з ними співпраці за допомогою органів місцевого самоврядування.

Учасники наради ухвалили рішення про створення громадської організації «Об’єднання пасічників Комарівської ОТГ».

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.