Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:32:16

Ніжин: міський голова провів оперативну нараду

09.03.2021   15:12Агенцiя

9 березня міський голова Олександр Кодола провів оперативну щотижневу нараду.

Про свою роботу звітували керівники управлінь та структурних підрозділів виконавчого комітету, керівники медичних закладів і комунальних підприємств.

Медики повідомили, що в Ніжині стартувала кампанія вакцинації проти COVID-19. За перший день провакциновано 30 осіб. Перший етап кампанії – призначений для вакцинації медичних працівників, які надають допомогу в відділеннях міської лікарні, другий – для медиків первинної ланки медичної допомоги, медиків швидкої, соціальних працівників та військових, інші етапи – для людей з хронічними захворюваннями та старшими за 65 років.

Про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації прозвітувала начальниця сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко. Речниця ніжинської поліції наголосила на тому, що в місті активізувались шахраї. Невідомі жінки під виглядом соціальних працівників потрапляють в помешкання літніх людей з метою «перевірки банкнот» за їх серійним номером. Відволікаючи довірливих громадян, шахраї викрадають гроші. Поліція застерігає всіх мешканців міста, особливо літнього віку, не довіряти стороннім особам, бути пильними та при виявленні подібних випадків негайно телефонувати за номером 102.

Інна Музиченко зазначила, що минулого тижня було виявлено 12 водіїв за кермом у стані алкогольного сп’яніння, ще 12 – не мали відповідних документів, ще 2 – не мали права керувати транспортними засобами. За звітний період на території громади сталось 6 дрібних ДТП, на щастя, ніхто не постраждав.

Також поліція активно стежить за дотриманням вимог рішення Ніжинської міської ради щодо заборони продажу алкоголю після 22 години.
Міський голова Олександр Кодола зауважив, що минулого тижня надійшла інформація про порушення правил дорожнього руху одним із керівників ніжинських управлінь. Олександр Кодола надав доручення юридичному відділу підготувати правові підстави для здійснення дисциплінарних стягнень з цього керівника.

Начальник управління соціального захисту населення Валентина Кулініч повідомили, що від АТ «Укрзалізниці» надійшло звернення про відшкодування Ніжинською міською радою коштів за пільгові перевезення громадян. За січень Ніжин має заплатити 300 тис грн (для порівняння місто Конотоп – 18 тис грн).

Олександр Кодола зазначив, що наше місто не буде сплачувати таку суму, адже АТ «Укрзалізниця» ще й досі не виконала своє зобов’язання про реєстрацію в Ніжині одного зі своїх підрозділів, яке працює на території нашого міста. «Ми плануємо запровадження валідаторів для громадського транспорту та єдиного квитка. Також будемо вивчати можливість використання даного єдиного квитка й на залізничному транспорті, щоб мати чітку картину про кількість перевезених ніжинців залізницею», - наголосив Олександр Кодола.

Заступник начальника Ніжинського МРВ управління ДСНС України в Чернігівській області Сергій Шевченко наголосив про посилення адміністративної відповідальності та збільшення штрафів за самовільне випалювання трави та рослинних залишків. Та наголосив на неухильному дотриманні правил протипожежної безпеки на весняний період. До слова, штраф за випалювання трави та спалення рослинних решток для громадян може сягнути понад 6 тисяч грн, для посадовців – понад 15 тис грн.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини