Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:19:19

Поліція інформує про місця концентрації ДТП на автодорогах Чернігівщини

05.03.2021   13:18Агенцiя

Під час спільної наради співробітники Управління превентивної діяльності та Управління патрульної поліції напрацювали план дій з реалізації заходів, що спрямовані на зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод на Чернігівщині.

За минулий рік на території Чернігівської області сталося 611 дорожньо-транспортних пригод, в яких 131 людина загинула та 710 чоловік травмувалися.

Серед основних причин ДТП – недотримання безпечної швидкості руху (161 ДТП), керування в нетверезому стані (95) та маневрування (100).

– У Чернігівській області можна виділити три місця концентрації ДТП: на автодорозі М-01 поблизу села Єрків Козелецького району; автодорога М-02 – поворот на м. Борзна; автодорога Н-27 поблизу села Киселівка Чернігівського району, – повідомив заступник начальника відділу організації діяльності груп реагування Управління превентивної діяльності В’ячеслав Счасливий. – Загалом, на Чернігівщині найчастіше дорожньо-транспортні пригоди відбуваються з п’ятницю по неділю, з 17.00 по 21.00.

Під час наради поліцейські ретельно проаналізували стан аварійності на території обслуговування, зокрема по днях тижня на часу доби. На прикладі Корюківської ОТГ поліція виокремила ТОП-7 аварійно-небезпечних місць протягом останніх 5 років.

Правоохоронці напрацювали конкретний план дій, що сприятиме зниженню аварійності на Чернігівщині. Зокрема, план передбачає такі заходи:

- збільшення кількості нарядів поліції, які слідкуватимуть за дотриманням швидкісного режиму на автодорозі М-02. Поліцейські будуть оснащені приладами TruCAM для фіксації швидкості руху транспортних засобів;

- обстеження поліцією стану автодоріг та вулиць області для визначення аварійно-небезпечних ділянок;

- ґрунтовний аналіз аварійної обстановки за останніх 5 років у всіх містах та об’єднаних територіальних громадах Чернігівщини, виявлення місць найбільшої концентрації ДТП в населених пунктах.

– Після обстеження автодоріг та вулиць, проведення аналізу аварійності поліція буде звертатися до відповідних органів місцевого самоврядування, аби було вжито необхідних заходів для підвищення безпеки учасників дорожнього руху. Особливу увагу поліцейські й надалі приділятимуть профілактиці правопорушень, що можуть призвести до ДТП, – підсумував В’ячеслав Счасливий.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.