Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:48:24

Погоджувальна рада затвердила питання порядку денного 5-ої сесії Чернігівської міськради 8-го скликання

16.02.2021   10:45Агенцiя

15 лютого Погоджувальна рада затвердила питання порядку денного п’ятої сесії Чернігівської міської ради VIII скликання, що запланована на 25 лютого.

У засіданні Погоджувальної ради взяли участь чернігівський міський голова та секретар міської ради, голови депутатських фракцій, а також керівники структурних підрозділів міської ради.

На початку засідання чернігівський міський голова Владислав Атрошенко повідомив, що загалом до розгляду пропонується 20 питань порядку денного сесії. Але, якщо буде нагальна необхідність, вноситимуться ще й додаткові - зокрема, звернення до Кабінету Міністрів України. Очільник міста окремо прокоментував кожне питання.

Зокрема, на розгляд депутатів виноситься затвердження Програми трансформації мережі закладів загальної середньої освіти міста Чернігова на 2021-2024 роки. Як відомо, з вересня 2021 року в певних школах не набиратимуться окремі класи. Загалом реформування закладів середньої освіти триватиме ще кілька років. Для ліцеїв, де навчатимуться старшокласники, у Чернігові визначили 4 навчальні заклади – це 1, 12, 15 та 22 школи.

- Закон є, і ми, як орган місцевого самоврядування, зобов’язані його виконувати. З ліцеями все зрозуміло, але треба ще зрозуміти, чи може тут бути дискусія, чи ні. І чому саме такі навчальні заклади, а не інші. Прошу більш детально в робочому порядку дати пояснення: чому саме ці школи обрані для ліцеїв. Також по рокам у табличній формі пояснити всім зацікавленим людям очікуваний результат, щоби всі батьки бачили інформацію по навчальним закладам, зокрема з якого року там відбуватимуться зміни і які там функціонуватимуть класи, - Владислав Атрошенко доручив профільному управлінню опрацювати питання до початку сесії.

Другим виноситься питання Про звернення Чернігівської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо врегулювання питання виконання державних соціальних гарантій для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Міський голова пояснив суть питання наступним чином. У цьому зверненні дається аналіз щодо учнів ПТУ, які мають знаходитися на державному утриманні: скільки з них не є мешканцями міста та скільки витрачається коштів платників податків міста Чернігова на стипендії цим дітям.

- Загальна сума – більше 18 млн грн. Це алогічна норма. Тут питання не в грошах, а в тому, що платник податків міста Чернігова не повинен утримувати учнів за нетериторіальною ознакою і тим більше ту категорію, яка 100%-во повинна фінансуватися за рахунок державного бюджету. Оскільки це не фінансується, ми даємо цифри, даємо категорії цих учнів, і даємо відсоткове співвідношення. Тобто цим зверненням ми просимо адресну субвенцію на покриття цих видатків, і врегулювання відповідного законодавства, - зазначив він.

Також на розглд депутатів на сесійному засіданні виносяться питання про продовження на 2021 рік Програми забезпечення діяльності комунального підприємства «Муніципальна варта», внесення змін та доповнень до Програми розвитку електричного транспорту, надання згоди на безоплатну передачу у комунальну власність територіальної громади м.Чернігова об’єктів інженерної інфраструктури та об’єктів житлового фонду тощо. Крім того, розглядатиметься ряд бюджетних та земельних питань.

Усі запропоновані проєкти питань порядку денного 5-ї сесії Чернігівської міської ради 8-го скликання депутати детально обговорюватимуть на засіданнях постійних комісій, які проходитимуть протягом тижня. Ознайомитися з з усіма проєктами рішень можна на офіційному вебпорталі Чернігівської міської ради в розділі «Публічна інформація».

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини