Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:36:59

Судові охоронці продовжують посилювати професійну спроможність

15.02.2021   14:04Агенцiя

Треті вихідні поспіль охоронці Феміди Чернігівщини відпрацьовують взаємодію підрозділів служби, спрямовану на розв'язання позаштатних ситуацій у судах.

Цієї суботи локаціями для тактико-спеціальних навчань слугували 2 суди в м. Чернігів - Новозаводський та Господарський. Тренування відбулися під загальним керівництвом заступника начальника (зі служби) ТУ ССО у Чернігівській області Валерія Гольця. Щоб особисто пересвідчитись у готовності нарядів забезпечувати громадський порядок у суді, на навчання прибув голова Новозаводського районного суду Олександр Деркач.

Перед стартом практичної частини провели інструктаж особового складу. Це обов'язковий етап кожних тренувальних зборів, особливо з урахуванням високого ризику травмування в зимовий період.

Далі приступили до опрацювання тактико-бойових навичок. За легендою, група агресивно налаштованих мітингувальників прийшла під будівлю суду і намагається проникнути на його територію. Перед охоронцями стоїть завдання завадити проникненню, відтіснити порушників громадського порядку, а у разі потреби, затримати особливо небезпечних для подальшої передачі їх Нацполіції. Такі конфліктні ситуації можуть трапитись як зовні, так і всередині будівлі суду, що й було змодельовано на наступному етапі навчань.

Другим блоком відпрацювали алгоритм дій особового складу при виявленні підозрілого предмету, схожого на вибухівку.
Окремо відпрацювали прибуття, шикування і прохід резерву другої черги на місце події.

На заключення командування покроково проаналізувало виконання кожного етапу, окресливши моменти, на які слід звернути особливу увагу.

- Охоронцям судів треба завжди бути по-максимуму сконцентрованими і підготовленими до будь-якого розвитку подій. Щоб банальний людський фактор не звів нанівець старання інших бійців, більше того, не спровокував негативних наслідків. І саме такі навчання допомагають виявити слабкі місця, усунути їх, щоб в реальних умовах діяти швидко і адекватно, - зауважив Валерій Голець.

Територіальне управління Служби судової охорони у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини