Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:13:10

Владислав Атрошенко провів нараду з керівниками ЖЕКів та комунальних установ о шостій ранку

12.02.2021   17:03Агенцiя

12 лютого оперативна нарада міського голови з начальниками комунальних підприємств, котрі відповідають за чищення снігу в Чернігові, відбулася о шостій ранку.

За ніч випало близько 30 сантиметрів опадів - це значно більше середньодобової норми. І попри оновлену техніку, такий масштаб чищення потребує часу.

– В усьому світі, в найбагатших країнах не справляється комунальна техніка і це є нормально. Тому що можна вирішувати все що завгодно: придбати втричі більше техніки, найняти більше людей, але 290 з 365 днів ця техніка буде стояти, якщо ще й не більше. Це не раціонально і ніхто так не робить у світі, - зазначає міський голова.

Школи у Чернігові на час негоди не закриватимуть. Адже переважна більшість ЗНЗ - у пішій доступності в мікрорайонах. Разом з тим, чернігівців просять без потреби не виїздити в місто на автівках. Комунальники працюють у посиленому режимі, в ніч на 12 лютого вони невпинно розчищали автошляхи, проте сніг продовжував йти. Рано вранці на вулиці виходять працювати двірники, техніка ЖЕКів розчищає внутрішньоквартальні проїзди. Пріоритетне завдання - звільнити магістралі і дороги, якими рухається громадський транспорт, аби люди могли дістатися до роботи, навчання, медичних та інших закладів.

   – Є норма опадів - вона дорівнює, якщо середній сніг, до 5 сантиметри на добу. Для цих нормативів ми забезпечені технікою і у нас всього вистачає. Коли 15-20 сантиметрів за добу - це піковий режим, - Владислав Атрошенко.

Комунальники в час негоди працюють по 15 - 17 годин на добу. А тому потребують підтримки. Міський голова доручив керівникам забезпечити харчування на робочих місцях і наголосив, що у місті якась частина не має лишатися нечищеною. Тому треба залучати і некомунальну техніку, зокрема, для приватного сектору.

– Пікова ситуація - ми винаймаємо у приватників 15 одиниць бульдозерів, грейдерів та іншої техніки і це є нормальний режим, прийнятний у всьому світі, - міський голова.

Неймовірно заважають при чищенні автівки, припарковані вздовж доріг і у невстановлених місцях. На вузьких вулицях це взагалі не дає можливості снігоочисній техніці працювати, тож частина дороги лишається заметеною і вже далі спричиняє незручності для всіх.

– Прошу всіх містян з повагою ставитися до погодної ситуації і не залишати техніку на вулиці. Тим хто цього не розуміє я кажу про те, що ми вимушені будемо зараз перерозподіляти бюджетні кошти і купувати евакуатор. Машину залишив - заплатив 2600 штраф, приїхав і забрав. Я вже точно бачу, що цей евакуатор в місті потрібний,  - додає Владислав Атрошенко.

Він також подякував за роботу всім, хто працює над очищенням міста від снігу і звернувся до бізнесу, нагадуючи про необхідність чистити сніг біля їх закладів.

– Принаймні, ми домовляємося, щоб до 6 ранку всі відгрібали сніг на проїжджу частину, де вночі комунальна техніка далі прибирає. Всі максимально включаються і з розумінням технологій прибирання працюють в унісон, - Владислав Атрошенко.

Згідно з прогнозом синоптиків сніг ітиме до неділі. Далі будуть сильні морози без опадів - це дасть можливість комунальникам дочистити місто і вивезти замети. Начальникам жеків і комунальних підприємств, які відповідають за чищення снігу в Чернігові, міський голова доручив не сидіти в кабінетах, а контролювати процес безпосередньо на вулицях в зонах своєї відповідальності.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини