Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:09:20

На початок 2021 року епізоотична ситуація на Чернігівщині залишалась стабільною і контрольованою

12.02.2021   09:32Агенцiя

У Держпродспоживслужбі Чернігівщини запевняють: на сьогодні область повністю «вільна» від інфекційних захворювань тварин і птиці, що свідчить про значний обсяг профілактичних заходів, здійснених фахівцями протягом минулого року.

Зокрема, торік Держпродспоживслужба ініціювала проведення двох засідань ДНПК при Чернігівській обласній державній адміністрації, де обговорювались питання профілактики і запобігання потраплянню на територію регіону та розповсюдженню гострих інфекційних хвороб тварин. Відповідні засідання пройшли також у районах та містах Чернігівщини.

Протягом минулого року спеціалісти державної ветеринарної медицини області зробили 15 з половиною мільйонів щеплень, провели майже 360 тисяч лікувально-профілактичних обробок тварин і здійснили більше мільйона діагностичних досліджень.

У 2020 році на Чернігівщині зареєстровано 2 неблагополучні пункти по африканській чумі свиней (у дикій фауні) і стільки ж – по сказу (менше на 10 випадків у порівнянні з 2019 роком).

Спеціалісти державних лікарень ветмедицини області активно працювали у напрямку попередження сказу, здійснюючи профілактичні щеплення  у населених пунктах. Антирабічною вакциною торік щеплено 22938 голів ВРХ, 141099 собак і 127494 коти. Також вимушено були щеплені 174 голови дрібної рогатої худоби і 115 коней. Крім того, під час кампанії з пероральної імунізації за допомогою авіатранспорту оброблено понад 27 тисяч квадратних кілометрів лісових угідь, для чого було використано 683100 доз вакцини «Орісвак».

Стабільно-благополучною і контрольованою залишалась торік ситуація по грипу птиці: в області не зареєстровано жодного випадку підозри або загибелі птахів від цієї та інших інфекційних хвороб.

Для профілактики хвороби Ньюкасла у господарствах різних форм власності проведено щеплення більше 5 мільйонів голів птиці, у господарствах населення – майже 2 з половиною мільйони голів.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.