Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:01:21

Житлові субсидії та пільги для населення Чернігівщини

08.02.2021   17:21Агенцiя

У Чернігівській області за січень цього року житлові субсидії у готівковій формі призначені понад 114 тисячам домогосподарств, а в безготівковій формі її отримали 5,3 тисячі домогосподарств. Водночас близько 20 тисяч осіб отримали пільги у готівковій формі, 33 тисячі – у безготівковій формі. Про це повідомляє Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Субсидії та компенсації за витрати на комунальні платежі – це необхідні заходи, спрямовані на соціальний захист населення.

Нагадаємо, що громадяни мають право звернутися до установ соціального захисту із заявою про надання субсидії. Як це зробити онлайн читайте https://www.msp.gov.ua/news/17660.html

 Також у населення є можливість вільно обирати газопостачальника, який пропонує найвигідніші умови та вартість. Ознайомитися з переліком компаній можна тут

 - Загальна сума нарахованих пільг та житлових субсидій у січні 2021 року склала 363,8 млн гривень. Станом на 01.01.2021 в області державні допомоги отримують 53,9 тис. осіб, - зазначив Олег Русін, директор Департаменту соцзахисту та нагадав, що в області працює спеціальна гаряча лінія  за номером (04622) 5 60 97 та (04622) 5 99 38, де громадяни можуть отримати кваліфіковані консультації щодо порядку надання житлових субсидій, пільг та допомог.

Останні новини Чернігівщини

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

Підготовка до опалювального сезону: Чернігівська громада отримає 4 «міні-ТЕЦ» 15:00

USAID Україна через Проєкт енергетичної безпеки у співпраці з командою Мінінфраструктури, Комітету ВРУ з питань енергетики та ЖКП, НКРЕКП розгортає мережу малої та середньої когенерації.

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини