Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:35:38

На Чернігівщині планують реконструкцію двох обласних медзакладів

08.02.2021   14:24Агенцiя

В рамках реалізації другого етапу Національної програми "Велике будівництво" в регіоні планують реконструкцію ще двох обласних багатопрофільних медзакладів – Чернігівської обласної лікарні та дитячої.

Це питання обговорювали під час селекторної наради, яку проводив Офіс Президента. Участь у ній взяли заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко та начальник Управління охорони здоров’я Петро Гармаш.

– На сьогодні забезпечення медичної сфери усім необхідним, починаючи від ремонту приміщень до оновлення обладнання, основне завдання для влади усіх рівнів, – сказав Олександр Савченко. Також він зазначив, що у 2019 році облдержадміністрація розпочала розробку проєктно-кошторисної документації для реконструкції цих двох медзакладів.

За словами Петра Гармаша, в першу чергу в обласній лікарні реконструкції потребують будівлі хірургічного й терапевтичного корпусів та палатного корпусу №3. А в обласній дитячій лікарні першочергово необхідно відремонтувати харчоблок. Також начальник Управління охорони здоров’я підкреслив важливість забезпечення усім необхідним дитячу лікарню, адже вона єдина в області приймає хворих дітей на госпіталізацію.

Загалом орієнтована сума на реалізацію усіх вищезгаданих об’єктів сягає понад 116 мільйонів гривень.

Під час наради також обговорили завершення реконструкції приймальних відділень в рамках проєкту EMERGENCY. На Чернігівщині роботи  виконані на 100% в обласній лікарні, Чернігівській міській лікарні №2 та у Корюківській районній лікарні. Решта об'єктів має бути завершена у першому кварталі цього року.

Одне з питань на селекторній нараді було пов’язане із завершенням розбудови мережі амбулаторій. За інформацією фахівців Управління капітального будівництва ОДА, в області було заплановано будівництво та капітальний ремонт 21 амбулаторії. З них 19 - нове будівництво, де на 14 об'єктах завершені роботи і вони готові до передачі на баланс утримувачам, ще п’ять – на стадії завершення. Ще дві амбулаторії відремонтовані (1 об’єкт переданий громаді, ще один у процесі передачі).

Олександр Савченко підкреслив, що на сьогодні УКБ готове передати будівлі амбулаторій селищним громадам, але існують певні перепони.

– Програма розбудови амбулаторних закладів стартувала у 2017 році і замовником робіт були районні адміністрації до зміни адміністративно-територіального устрою, а на баланс мають брати громади новостворених районів відповідно чинного законодавства, тому наразі очікуємо на проходження процедур передачі і тримаємо цей процес на постійному контролі, – зазначив заступник голови ОДА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.