Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:40:14

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

03.02.2021   08:34Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 2 лютого по 8:00 3 лютого 2021 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж та 1 випадок виявлення і знищення боєприпасів часів Другої світової війни.


Стан доріг:

Для забезпечення експлуатаційного утримання автомобільних доріг області працювали 23 одиниці спецтехніки та 27 працівників від ДП "Чернігівський облавтодор".
Стан доріг та мостів задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.


Пожежі – 6:

пожежі в житловому секторі – 5:

   - в смт Ладан   Прилуцького  району в господарстві по вул. Чкалова, 3 о 14 год. 15 хв. 02 лютого сталася пожежа житлового будинку (7х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено майно, пошкоджено перекриття на площі 25 кв.м, стіни на площі 25 кв.м та покрівлю на площі 3 кв.м. Причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей;

   - в  с. Киселівка Чернігівського району  в господарстві  по вул. Набережній, 28 о 18 год. 29 хв. 02 лютого сталася пожежа гаража (5х8 м, стіни піноблочні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю по всій площі, пошкоджено майно. В результаті пожежі знищено покрівлю по всій площі прибудованого гаража (5х8 м, стіни з піноблоку, покрівля шиферна) та облицювання стіни житлового будинку  на площі 20 кв.м в сусідньому домогосподарстві по вул. Набережній, 28а. Причина - коротке замикання електромережі;

  - в м. Бахмач в господарстві по вул. В. Москальця, 7 о 20 год. 21 хв. 02 лютого сталася пожежа житлового будинку (7х8 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем знищено покрівлю на площі 4 кв.м, пошкоджено перекриття та майно. Причина та збиток встановлюються;

  - в смт Талалаївка в господарстві  по вул. Енергетиків, 94 о 04 год. 22 хв.   03 лютого сталася пожежа житлового будинку (8х9 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено перекриття та стіни на площі 5 кв.м. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів;

  - в  смт Ладан Прилуцького  району  в господарстві  по вул. Чкалова, 3 о 05 год. 10 хв. 03 лютого сталася пожежа житлового будинку (7х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Причина та збиток встановлюються.

пожежі на транспорті – 1:

  - в смт Варва по вул. Соколовського біля будинку №42 о 13 год. 26 хв. 02 лютого сталася пожежа автомобіля "Skoda Octavia". Вогнем пошкоджено навісне обладнання двигуна та електрообладнання автомобіля. Причина - коротке замикання електромережі.


Виявлення та знищення боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 14 год. 10 хв. 02 лютого знищено артилерійський снаряд калібру 76 мм часів Другої світової війни, який було виявлено о 08 год. 00 хв. цього ж дня на відкритій території біля ставка в  с. Івангород  Ічнянського району.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 09-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин –  10 мкр/год., Прилуки – 10 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 09 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 2 лютого по  20 годину 03 лютого очікується хмарна погода з проясненнями, вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ з мокрим снігом, слабка ожеледь, на дорогах ожеледиця,  місцями туман. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 4-9º морозу, вдень від 3º морозу до 2° тепла.
По м. Чернігову температура вночі 6-8º морозу, вдень від 1º морозу до 1° тепла.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини