Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:08:58

В Линовиці обговорили пропозиції щодо змістуту стратегічної екологічної оцінки стратегії громади

02.02.2021   10:03Агенцiя

Про стратегічну екологічну оцінку (СЕО) як вимогу законодавства до документів державного планування, в тому числі – до стратегій розвитку громад, йшлося під час засідання робочої групи Линовицької селищної ради, що на півдні Чернігівщини.

Зустріч пройшла 29 січня та мала на меті напрацювання пропозицій до майбутнього документу.

Експерт проєкту Юрій Карпенко нагадав про необхідні складові процедури стратегічної екологічної оцінки та наголосив на аспектах, що викликають занепокоєння на теренах громади: забезпечення збереження біорізноманіття та водночас – захисту від карантинних рослин; брак лісозахисних насаджень; загрози (як наслідок людської діяльності) для збереження природних ландшафтів на ділянках, що мають історико–культурну та рекреаційну цінність; стан каскаду ставків та вплив на них виробництв; забезпечення мешканців громади якісною питною водою.

Експерт проєкту Володимир Бойко запропонував наскрізно розглянути текст стратегії громади, насамперед, її ядро – структуру цілей та завдань. За підсумками обговорення робоча група сформулювала кілька пропозицій: додати оперативну ціль «Створення кліматичних насаджень», низку інших – змінити, а саме: до реновації зелених зон додати село Полонки, що розташовано на річці Удай та лише наприкінці минулого року увійшло до складу громади; передбачити створення пляжно-рекреаційних зон (двох); ремонт гребель на системі ставків (двох); розширити напрями розвитку туризму за рахунок екологічного. Також висловлювали пропозиції зі створення системи екологічного моніторингу довкілля громади. З огляду на розширення громади (з 10 до 16 населених пунктах) робоча група прийшла до висновку, що найкращий варіант рішення на тепер – доопрацювати текст стратегії в цілому та ухвалити його з СЕО.

Робоча група також розглянула проєкти регуляторних актів, що мають на меті регламентувати питання захисту навколишнього середовища не теренах громади, отже – сприяти його збереженню.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.