Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:10:21

118 постанов за 60 днів вручено на кордонах Чернігівщини порушникам правил дорожнього руху

27.01.2021   09:30Агенцiя

Державна прикордонна служба, впроваджуючи інновації в системі охорони кордону, допомагає на кордоні виявляти порушників правил дорожнього руху.

Від 26 листопада минулого року власники авто іноземної реєстрації несуть адміністративну відповідальність за порушення на дорогах України. Всі їх порушення правил дорожнього руху фіксуються на камери, а потім, при перетині державного кордону України іноземці отримують від співробітників Державної прикордонної служби України копії постанов про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксоване в автоматичному режимі.

Так, за два місяці інформаційної взаємодії між МВС та ДПСУ на кордонах Чернігівщини порушникам правил дорожнього руху вручено 118 постанов. Найчастіше серед іноземних порушників ПДД зустрічаються громадяни Білорусі, Молдови та РФ.

Нагадаємо, що починаючи з листопада минулого року реалізовується спільний проєкт між МВС та Держприкордонслужбою, який дозволяє встановити та притягувати до відповідальності порушників, які заїхали в Україну на транспортних засобах іноземної реєстрації та надалі порушили правила дорожнього руху. Відтак, при в'їзді в Україну авто на іноземних номерах, прикордонники вносять в базу даних номер авто, прізвище і ім’я водія та його паспортні дані. В разі перевищення швидкості цим автомобілем на території України між Державною прикордонною службою і Національною поліцією відбувається автоматичний обмін інформацією.

Співробітники поліції отримують необхідні дані для складання постанови про порушення правил Дорожнього руху. Далі, після винесення, постанова потрапляє в базу даних, яка автоматично спрацьовує на порушника під час перетину ним кордону.

У разі несплати штрафу протягом 30-денного терміну іноземцям виноситься рішення про заборону в’їзду в нашу країну.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини