Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:12:50

У 2020 році платники Чернігівщини додали до бюджетів 19,5 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

22.01.2021   08:33Агенцiя

Сума надходжень до бюджетів усіх рівнів від платників Чернігівщини за підсумками 2020 року становить понад 14,2 млрд гривень. Начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк зазначає, що протягом минулого року надходження зросли.

У порівнянні з попереднім (2019 роком) їх сума збільшилась на 3,3 млрд грн або на 30 відсотків.

До державного бюджету спрямовано 55 відсотків загальної суми - 7,8 млрд гривень. Значна частина цих надходжень забезпечена від сплати податку на додану вартість – 2,3 млрд грн (29 відс.), податку на доходи фізичних осіб і військового збору – 1,8 млрд грн (23 відс.), рентних платежів за користування природними ресурсами – 653,5 млн грн (8,4 відс.) та податку на прибуток – 638,8 млн грн (8,2 відс.).

До спеціального фонду державного бюджету в рахунок погашення боргів минулих років по рентних платежах та податку на прибуток від ПАТ «Укрнафта» та її структурних підрозділів надійшло понад 2,2 млрд гривень.

Зросли надходження і до місцевих бюджетів усіх рівнів. Це зростання у порівнянні з позаминулим роком становить понад 8 відсотків. Загалом платниками податків сплачено до місцевих бюджетів понад 6,3 млрд гривень. Зростання відбулось в основному за рахунок збільшення сплати по бюджетоформуючих податках: податку на доходи фізичних осіб – на 9,7 відс. (+364,7 млн грн) та єдиному податку з підприємницької діяльності – на 8 відс. (+62,6 млн грн).

Людмила Слотюк також зазначила, що на соціальні потреби протягом року спрямовано 5,3 млрд гривень єдиного внеску на загальнодержавне обов’язкове соціальне страхування. У порівнянні з попереднім роком надходження зросли на 9 відсотків. Отримані кошти єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування направляються на забезпечення соціальних потреб мешканців регіону: виплату пенсій, лікарняних, допомоги по безробіттю та інших. Саме тому як працедавцям, так і найманим працівникам важливо не допускати такого явища, як зарплата «в конверті», офіційно оформлювати трудові відносини та своєчасно сплачувати єдиний внесок.  

Небезпека «тіньової» зарплати і «тіньової» зайнятості полягає не тільки у тому, що бюджети недоотримують кошти та мінімізуються надходження до Пенсійного фонду, але й працівники не матимуть змоги отримати пенсію, яка відповідає рівню їхньої реальної зарплати. Якщо заробітна плата отримується в «конверті», не сплачуються страхові внески, а відтак, ні стаж, ні зарплата не будуть враховані для обчислення пенсії.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини