Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:45:29

Візит заступника міністра розвитку громад та територій України на Чернігівщину

18.01.2021   09:08Агенцiя

16 січня заступник міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря в рамках робочої поїздки на Чернігівщину ознайомився з ходом реставрації будівлі обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм у Чернігові та огляд території у Новгород-Сіверському, де незабаром має розпочатися будівництво майбутньої набережної.

Роботи з реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення у Чернігові розпочалися наприкінці 2019 року коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. За цей час замінені на енергозберігаючі вікна і двері, що дозволяє заощадити на опаленні будівлі до 20% бюджетних коштів, відреставровано фасад, замінено покриття тротуару біля будівлі, відремонтовано системи водостоку і таке інше. На фасаді почалося встановлення системи підсвічування. Іван Лукеря разом з першим заступником голови облдержадміністрації Віталієм Загайним, директором Департаменту розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації Олександрою Хомик, начальником управління капітального будівництва обласної адміністрації Богданом Кривенком оглянули оновлений екстер’єр філармонійного центру, осучаснену балетну залу.

Під час візиту обговорювалося питання продовження робіт. Зокрема,  передбачається ремонт глядацької зали, в тому числі заміна крісел, модернізація протипожежної системи і агрегатів центральної витяжної системи, встановлення ліфту та облаштування санвузлів для людей з інвалідністю, модернізація сценічного комплексу сучасним звуковим, світловим, мультимедійним обладнанням. У планах – і облаштування затишного дворику філармонійного центру як перспективної експериментальної творчої локації.

На думку заступника міністра розвитку громад та територій України Івана Лукері, реалізація подібного проєкту на прикладі Чернігівського обласного філармонійного центру – це яскравий зразок підтримки креативної індустрії: інвестиції в найближчому майбутньому матимуть економічний зиск – як показує практика, кожна вкладена гривня повернеться трьома.

Заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря завітав і до Агенції регіонального розвитку.
Основною частиною зустрічі в Агенції стала презентація проєктів регіонального розвитку від Чернігівщини, що перемогли у конкурсі секторальної підтримки ЄС.
В ході зустрічі з авторами проєктів були обговорені заходи, бюджети, очікувані результати та можливості коригування проєктів з метою підвищення їх ефективності.
Крім того, Іван Лукеря, спільно з першим заступником голови Чернігівської ОДА Віталієм Загайним, оглянули приміщення, які будуть задіяні в реалізації проєкту-переможця "Розвиток хаб-системи розвитку підприємництва, інновацій та стартапів в Чернігівській області", поданий Агенцією.

Причина візиту в Новгород-Сіверський – огляд території, де незабаром має розпочатися будівництво майбутньої набережної.

Проєкт Новгород-Сіверської міської ради щодо туристичної привабливості міста визнаний одним з переможців конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку. Це означає, що цьогоріч Міністерство розвитку громад та територій України профінансує проєкт з реконструкції нашої набережної. Гроші – з держбюджету отримані від ЄС.
 
Іван Лукеря побував на узбережжі Десни, тобто на місці майбутньої набережної. Згодом в Новгород-Сіверській райдержадміністрації відбулась презентація проєкту-переможця та його обговорення.

Після чого заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря оглянув КНП «Новгород-Сіверська центральна міська лікарня ім. І.В. Буяльського».

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини