Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:04:13

Чернігівська ОДА та Alinea International підписали Меморандум про співпрацю в рамках реалізації проєкту "Супровід урядових реформ в Україні"

15.01.2021   09:10Агенцiя

Чернігівщина - авангардний регіон країни у впровадженні нових методів роботи з регіонального розвитку. Область стала одним з пілотних регіонів для участі в ініціативі «Сприяння реалізації регіональних інвестиційних проєктів в Україні» проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGе), що фінансується урядом Канади.

13 січня відбулася зустріч першого заступника голови Чернігівської ОДА Віталія Загайного з директором проєкту SURGe/директором Alinea International в Україні Танією Санфорд Амар. Також до розмови долучилися представники Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА та представники ініціативи.

- На етапі становлення для громад надзвичайно важливим питанням є підтримка міжнародних партнерів. Це експертна та технічна допомога і використання досвіду країн, що вже проходили цей шлях. Для нас велика честь брати участь у цьому проєкті, - звернувся до учасників Віталій Загайний. – Сьогоднішня зустріч стане черговим кроком, щоб продовжити та розвинути нашу співпрацю. Сподіваємося, що робота, проведена в Чернігівській і Черкаській областях, стане основою для підготовки відповідної методики, яка пошириться на всю Україну.

За словами Танії Санфорд Амар, проєкт SURGе підтримує Уряд України у багатьох напрямах.

- Зараз ми працюємо з дев’ятьма Міністерствами на національному рівні у сферах юстиції, охорони здоров’я, освіти тощо. З Чернігівською областю також працюємо по лінії Міністерства юстиції. Сьогодні ми підписуємо Меморандум про співпрацю з ініціативи публічних регіональних інвестицій. Ми раді, адже можемо надавати підтримку за декількома напрямками, - зазначила директорка Alinea International в Україні.

В ході зустрічі між Чернігівською ОДА та Alinea International було підписано Меморандум про співпрацю в рамках реалізації проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).

Серед ключових аспектів ініціативи - робота з окремими функціональними типами територій, державна підтримка яких передбачена проєктом Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки  з огляду на особливості їх демографічного розвитку, економічного потенціалу, географічного положення тощо.

Канадські партнери підтримують пріоритетні реформи в Україні і залучають українських експертів, які надають допомогу міністерствам та іншим органам влади. Ще один напрям - покращення процесів урядування загалом, удосконалення практики управлінських підходів, який є одним із найважливіших флагманських проєктів.

Презентуючи проєкт SURGe, заступник директора проєкту Дар’я Седігі-Волченко розповіла, що участь у проєкті дозволить громадам Чернігівщини реформувати підходи до публічного інвестування через імплементацію напрацьованих методик, які допоможуть громадам ставати більш спроможними.

- Канада має дуже сильну базу з точки зору аналізу потреб громадян, їх оцінки та їх врахувань при розробці політик. Наша допомога полягає в підготовці різних матеріалів – процедур, порядків, методик, підходів, тренінгових курсів, айті-системи і т.і., все для того, щоб потреби громадян максимально враховувалися, а органи влади працювали на результат, - пояснила Дар’я Седігі-Волченко.

Отримання інформації про потреби громад, навички та підходи до врахування цих потреб під час прийняття рішень про інвестпроєкти, не тільки покращить ефективність інвестицій, а й сприятиме кращій комунікації з фінансовими міжнародними донорами. Своєю чергою це дасть змогу вдосконалювати публічні послуги та покращувати якість життя людей.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.