Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:08:31

П’ять років за ґратами та 220 тисяч гривень матеріального відшкодування

13.01.2021   08:09Агенцiя

За участі прокуратури ухвалено вирок.

За підтримання публічного обвинувачення Ніжинською місцевою прокуратурою судом ухвалено вирок стосовно громадянина, який шахрайським шляхом заволодів чужим майном, у тому числі транспортним засобом (ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 289 КК України). Його засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурором у суді доведено, що у 2018 році обвинувачений пообіцяв посприяти чоловіку у придбанні за кордоном автомобіля, одночасно наміру цього робити не мав з самого початку. У подальшому, реалізуючи свій задум на заволодіння грошовими коштами, отримав від потерпілого 5 700 (п’ять тисяч сімсот) доларів США. При цьому, свої зобов’язання не виконав, й зрештою отримані кошти не повернув.

Окрім того, наприкінці 2018 року, шляхом зловживання довірою, він незаконно заволодів транспортним засобом жінки. Так, під приводом виниклої необхідності у ремонті автомобіля, без дозволу власниці перемістив його в інше місце та продав, видавши за власний. Отримані кошти використав для власних потреб, чим спричинив потерпілій матеріальну шкоду в розмірі близько 62 тис. грн.

Вказані злочини мешканець Рівненської області вчиняв видаючи себе за іншу особу.

Винуватість обвинуваченого у скоєному визнана судом доведеною та одночасно з призначеним покаранням задоволено цивільні позови потерпілих на загальну суму близько 220 тис грн.

Вирок законної сили не набрав.

За інформацією Ніжинської місцевої прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.