Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:41:07

Держпродспоживслужба Чернігівщини продовжує інформувати освітян про систему НАССР та новації Санітарного регламенту

30.12.2020   12:01Агенцiя

Низку семінарів для представників органів місцевого самоврядування, директорів освітніх закладів, персоналу шкільних їдалень Линовицької та Малодівицької об’єднаних територіальних громад організували і провели спеціалісти Прилуцького міськрайонного управління Держпродспоживслужби.

Під час навчань, зокрема, йшлося про виконання вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, заснованих на принципах системи НАССР, організацію шкільного харчування та дотримання санітарно-гігієнічних правил і норм утримання закладів освіти.  

Семінари-навчання проводились у форматі діалогу. Висвітлювались питання, пов’язані з безпечним харчуванням учнів загальноосвітніх шкіл. Також обговорювалися проблемні питання, які стосуються впровадження системи НАССР в кожному закладі освіти. Учасникам надана вичерпна інформація стосовно законодавчої бази у сфері безпечності харчових продуктів. та вимог нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти № 2205, який почне діяти з 1 січня 2021 року.

А спеціалісти Ічнянського територіального підрозділу Держпродспоживслужби на базі місцевої гімназії імені Васильченка провели нараду з керівниками загальноосвітніх закладів Ічнянської ОТГ.

Основна частина наради була присвячена новим нормативно-правовим актам. Зокрема фахівцями Держпродспоживслужби доведений до відома присутніх протокол наради під головуванням Прем’єр-міністра України та за участю дружини Президента України з питань реформування системи шкільного харчування від 10 грудня 2020 року.

Були роз’яснені вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який набирає чинності з 1 січня наступного року та визначає норми з організації харчування і медичного обслуговування в школах, вимоги до облаштування території, організації освітнього процесу і роботи з технічними засобами навчання тощо.

Також учасники обговорили Методичні настанови щодо розробки, запровадження і використання в закладах освіти постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, основні нормативно-правові документи, що безпосередньо регулюють здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти і порядок проведення аудиту та перевірок.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.