Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:04:35

У Чернігові завдяки системі відеоспостереження з 2017 року вдалося розкрити близько 4,5 тисячі злочинів

24.12.2020   15:20Агенцiя

На пленарному засіданні 3-ї сесії Чернігівської міської ради 8-го скликання 24 грудня начальник сектору моніторингу Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Роман Пастушок доповів про результати реалізації у місті Програми «Безпечне місто Чернігів», яка діє вже протягом кількох років. Рішення заслухати таку доповідь депутати прийняли на попередньому засіданні сесії міської ради.

У рамках цієї Програми по місту для забезпечення безпечного перебування людей на вулицях та безпеки дорожнього руху встановлено 233 камери відеоспостереження. Вони встановлені на п’яти в’їздах до міста, на його основних перехрестях, у паркових зонах відпочинку людей, у підземних переходах біля Готелю «Україна» та в мікрорайоні «Шерстянка», на кладовищі «Яцево».

За його словами, програма є ефективною. Так, за допомогою системи відеоспостереження з 2017 року у місті вдалося розкрити близько 4,5 тисячі злочинів. Зокрема, 58 вбивств, 60 розбоїв, 247 незаконних заволодінь транспортними засобами, 249 грабежів, 3549 крадіжок (1266 крадіжок з помешкань громадян), а також ряд інших злочинів невеликої та середньої тяжкості.

Він зауважив: чим більше у місті буде встановлено відеокамер, тим швидше поліція розкриватиме злочини та притягуватиме винних до відповідальності. Крім того, поліція в реальному часі контролюватиме ситуацію у кожному куточку нашого міста та забезпечуватиме безпеку його мешканців. Система відеоспостереження має охоплювати усі найпроблемніші місця, зокрема перехрестя.

Нагадаємо, що рішення міської ради про Програму «Безпечне місто Чернігів на 2021-2025 роки» було прийняте на пленарному засіданні сесії, що відбулося 1 грудня. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для виконання Програми за кошти міського бюджету, складає 42 млн грн.

Для безпеки міста, моніторингу, контролю, керування та оперативного реагування на надзвичайні події щорічно необхідно встановлювати близько 50 камер відеоспостереження, а також доукомплектування моніторингового центру необхідною кількістю серверів.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.