Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:31:53

Програми USAID DOBRE оголосила список нових громад-партнерів

24.12.2020   10:02Агенцiя

Ще 25 територіальних громад із Запорізької, Чернігівської та Чернівецької областей стали партнерами Програми USAID DOBRE - список переможців відбору оголосили в Українському кризовому медіа-центрі 22 грудня.

Програма USAID DOBRE працює в Україні із 2016 році. Донедавна програма мала 75 громад-партнерів у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській області. Зважаючи на успіхи та прогрес цих громад, у червні 2020 року географію роботи програми розширили на три нові області -Запорізьку, Чернігівську та Чернівецьку. Відбір нової четвертої когорти тривав до вересня.

Загалом під час відбору надійшло 96 заявок - зазначила Юлія Єсмуханова, в.о. керівника Програми USAID DOBRE.

"Експерти передивилися всі заявки і рекомендували до другого туру 31 громаду. У другому етапі відбору громади проходили співбесіди та виконували завдання із залученням громадян. Після цього до співпраці було рекомендовано 25. Оскільки ми потрапили у передвиборчий період, то після виборів додатково говорили із сімома громадами, де змінилося керівництво, аби впевнитися у готовності до співпраці. За підсумками, серед нових партнерів ми маємо 10 міських, 7 селищних та 8 сільських громад. П'ять - Запорізька область, по 10 - у Чернігівській та Чернівецькій областях".

Чернігівська область
●    Коропська селищна територіальна громада,
●    Корюківська міська територіальна громада,
●    Лосинівська селищна територіальна громада,
●    Любецька селищна територіальна громада,
●    Менська міська територіальна громада,
●    Ніжинська міська територіальна громада,
●    Новгород-Сіверська міська територіальна громада,
●    Сновська міська територіальна громада,
●    Сосницька селищна територіальна громада,
●    Тупичівська сільська територіальна громада,

"Вітаю всіх переможців, ми дуже раді, що ви доєдналися до нашої родини, і починаємо співпрацювати із вами уже зараз,"- додала Юлія Єсмуханова, в.о. керівника Програми USAID DOBRE.

В'ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій зазначив, що коли реформа була в активній фазі важливо було на прикладі інших громад формувати модельні проєкти, які можуть бути застосовані в новостворених громадах.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини