Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:09:44

Чернігів: програми співфінансування для жителів приватного сектору та ОСББ продовжили до 2025 року

08.12.2020   09:33Агенцiя

Ще кілька програм, за якими управління житлово-комунального господарства здійснює ремонти та будівництво інфраструктурних об’єктів в приватному секторі та багатоквартирних будинках депутатами Чернігівської міської ради були продовжені на період 2021-2025 років.

Йдеться про Програму розвитку інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектору міста Чернігова на 2021-2025 роки та Програму сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2021-2025 роки. Обидві Програми діють у Чернігові уже кілька років. Умови, за якими жителі міста можуть ними скористатися, лишилися без змін.


Програма розвитку інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектору міста Чернігова на 2021-2025 роки:
Завдяки цій Програмі мешканці приватного сектору можуть долучитися до покращення інфраструктури свої вулиць. Так, за час дії Програми нею скористалося 10 ОСН (органів самоорганізації населення), які були створені мешканцями більше 400 садиб приватного сектору. Надавалася підтримка у приєднанні будинків приватної забудови до загальноміської каналізаційної мережі та відновленні асфальтного покриття на умовах співфінансування.
На наступні роки ці умови лишаються незмінними: 80% вартості робіт фінансуються з міського бюджету, 20 % - це власні або залучені кошти містян.

Прийняття «Програми розвитку інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектору міста Чернігова на 2021-2025 роки» дозволить продовжити надання підтримки населенню приватних домоволодінь міста для проведення благоустрою територій приватного сектору (капітальний ремонт доріг, проїздів, мереж зовнішнього освітлення, водопостачання, водовідведення, відведення дощових та талих вод).
Прогнозований обсяг фінансового забезпечення виконання завдань Програми на найближчі 5 років складає 93 750,0 тис.грн. З них: 75 000,0 тис. грн. - кошти міського бюджету, 18 750,0 тис. грн. - кошти ОСН. Детальніше про Програму


Програма сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2021-2025 роки:
Участь у Програмі можуть брати будинки, у яких створені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельні кооперативи (ЖБК). Кошти можуть використовуватися на проведення капітального ремонту багатоквартирних будинків, внутрішньо-будинкових проїздів та малих архітектурних форм на прибудинковій території.
Умови співфінансування залишаються незмінними: 70% – це кошти міського бюджету, 30% – кошти ОСББ (ЖБК). Для будинків, вік яких перевищує 50 років, фінансування капремонту здійснюється у співвідношенні: 85 % від загальної вартості робіт – це кошти міського бюджету, 15 % – кошти ОСББ (ЖБК). Для будинків, строк експлуатації яких не перевищує 10 років, участь в Програмі не передбачено.
Прогнозний обсяг фінансування заходів Програми з міського бюджету на 2021-2025 роки складає 54 325, 0 тис. грн.


Також на сесії депутатів міської ради була затверджена Програма сприяння діяльності вуличних комітетів у Деснянському та Новозаводському районах міста Чернігова на 2021-2025 роки.
Орієнтовний обсяг фінансування Програми сприяння діяльності вуличних комітетів на 5 років складає 394,0 тис. грн.
Програма має на меті забезпечення активізації роботи вуличних комітетів Деснянського та Новозаводського районів міста по виконанню покладених на них повноважень.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини