Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:36:55

Ніжин: відбулося засідання позачергової 2 сесії міськради

28.11.2020   12:50Агенцiя

27 листопада відбулося засідання позачергової другої сесії міської ради VIIІ скликання під головуванням міського голови Олександра Кодоли.

У засіданні взяли участь 34 депутата міської ради.

На порядок денний було винесено рішення щодо виконання бюджету Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади за 9 місяців 2020 року; внесення змін до бюджету Ніжинської міської об’єднаної  територіальної громади на 2020 рік; затвердження Регламенту Ніжинської міської ради Чернігівської області VIIІ скликання; про оплату праці міського голови та рішення, які стосувалися майнової сфери міста.

Прийняли ряд процедурних питань по утворенню Кунашівсько-Переяслівського старостинського округу, старостою якого обрали Пелихай Любов Михайлівну та включили її до складу виконавчого комітету Ніжинської міської ради (за посадою).

Прийняли важливе рішення для розвитку Ніжинської громади «Про затвердження Протоколу про співробітництво між Ніжинською міською радою та Глобал Комьюнітіз, виконавцем Програми «Децентралізація Приносить Кращі Результати та Ефективність» (DOBRE) щодо виконання Програми в Україні». Напередодні міський голова Олександр Кодола разом із своїми заступниками пройшов співбесіду та домовився про плідну співпрацю. Дане співробітництво дає змогу залучити міжнародні кошти і реалізовувати проекти для розвитку нашої громади.

Метою проекту DOBRE спрямовувати більшу частину своєї технічної та фінансової допомоги на місцевий рівень, даючи можливість новоствореним об’єднаним територіальним громадам (ОТГ) краще управляти ресурсами, збільшити якість державних послуг, стимулювати розвиток місцевої економіки, та збільшити рівень залучення громадян.

У «Різному» розглянули питання, що стосувалися надання якісних медичних послуг, проведення ПЛР діагностування, підтримка Ніжинського пологового будинку.

Очільник міста  зазначив, що на разі вирішується питання облаштування лабораторії для проведення ПЛР діагностування на першому поверсі заводу Сільмаш. Для цього планується надання місту державної субвенції близько 3 млн.грн.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини