Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:30:01

Брифінг щодо ситуації із захворюваністю на коронавірус в області. ВІДЕО

28.11.2020   10:05Агенцiя

Збільшення ліжкового фонду, забезпечення медзакладів киснем та розширення мережі лікарень, які отримують пакет НСЗУ для надання допомоги хворим на COVID-19 – ключові завдання, які зараз ставить перед собою обласна влада.

Про це 27 листопада, повідомив на брифінгу в Чернігівській облдержадміністрації перший заступник голови ОДА Віталій Загайний.

Віталій Загайний розпочав свій виступ з того, що головним завданням облдержадміністрації залишається оперативне реагування на виклики, які сьогодні висуває перед суспільством пандемія.
- Боротьба з коронакризою зараз йде за двома напрямками. Перший - це належна медична допомога хворим на COVID-19. І другий – профілактика збільшення випадків, яка передбачає зменшення кількості контактів та прямих комунікацій між людьми, що своєю чергою допомагає протидіяти сплеску нових випадків, - зауважив спікер.

Станом на сьогодні загалом налічується 17 113 підтверджених діагнозів COVID-19, з них одужали 7 393 людини. За останню добу зафіксовано 628 нових випадків. Найбільше з них у Чернігові – 114. Амбулаторно лікуються 8830 осіб, на стаціонарному лікуванні перебувають 604 пацієнти. На жаль, 258 випадки мали летальний наслідок, 28 осіб померли з супутнім діагнозом COVID-19. За минулу добу проведено 1255 ПЛР-тестів та 1007 ІФА-досліджень.
Стосовно ліжкового фонду, виділеного для лікування хворих на коронавірусну інфекцію, Віталій Загайний повідомив, що станом на 27 листопада в області розгорнуто 1256 ліжко-місць. З них централізованою подачею кисню забезпечено 210 ліжко-місць, кисневими концентраторами – 354. Загалом - 564 ліжка, що становить 45%.
- Слід зауважити, що «ковідний» ліжковий фонд нині завантажений на 62,3%. При цьому, як то кажуть, це показник «середньої температури по палаті». В області є три райлікарні заповнені на 100% - Козелецька, Ніжинська і Менська. Але ми готові до таких викликів. Належним чином організована робота з переорієнтації хворих до інших медзакладів, - поінформував Віталій Загайний. - Також перед обласними адміністраціями стоїть важливе завдання поступово довести показник забезпеченості кисневою підтримкою не менше 80% ліжко-місць для лікування ковідних хворих. І ми достатньо впевнено щотижнево нарощуємо кількість кисневих апаратів.

Більш детально про ситуацію у медичних закладах області журналістам розповів начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш.
- Сьогодні надійшла інформація від НСЗУ, що три районні лікарні - Ніжинська, Менська та Новгород-Сіверська підписали договір по «ковідному пакету» і включені в перелік закладів, які можуть госпіталізувати хворих. Таким чином, допомогу таким пацієнтам вже можуть надавати 17 лікарень області, - повідомив Петро Гармаш.
Це дає змогу збільшити ліжковий фонд і можливість лікувальним установам закупити медпрепарати, здійснювати 300% доплату медичним працівникам, залученим до лікування хворих на COVID-19.

Петро Гармаш також повідомив, що згідно з постановою Кабміну для Чернігівської області передбачено додатково виділити майже 19 млн гривень на ПЛР-лабораторії та 60 млн гривень на кисень.
- Кошти спрямують на закупівлю кисневих станцій, концентраторів та облаштування систем подачі кисню. Також за рахунок цього буде профінансовано відкриття додаткових ПЛР – лабораторій у міських лікарнях Ніжина та Прилук, Корюківській ЦРЛ, у Чернігівській лікарні № 3 та обласній лікарні, що суттєво збільшить обсяг тестувань і стане більш зручним для пацієнтів, - зауважив посадовець.

Віталій Загайний відмітив актуальність питання підтримки населення і бізнесу в умовах "коронакризи".
- Для мінімізації наслідків пандемії зараз в Україні діє ряд програм для підтримки різних верств населення, напрацьованих Урядом за ініціативи Президента України, - зазначив перший заступник голови ОДА.

Cпікери вчергове нагадали про неухильне дотримання карантинних вимог,  зауваживши, що це стає вкрай актуальним з наближенням Новорічних свят, коли спостерігається значне скупчення людей.


 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини