Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:09:16

Чернігів: міську ковзанку цього року встановлять не на площі, а в парку

27.11.2020   08:21Агенцiя

Цього року через коронавірус у Чернігові 18-метрова ялинка буде майже єдиним атрибутом новорічних свят на головному майданчику міста - центральній площі.

- Ми відмовляємося від великого святкування. Однозначно не буде великих концертів та сцени, буде лише ялинка і мінімальна кількість фотозон, які ми звикли бачити, - розповіла заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.

До речі, з виглядом прикрас для головного зимового дерева нашого міста чернігівці  визначилися, віддаючи свої голоси за найкращий варіант у соцмережах. Опитування на сторінці міського управління культури та туризму з чисельними перепостами в різні чернігівські групи проводилося в жовтні. Більшість, а саме 68% авторів відгуків, обрали той варіант, який скоро ми й побачимо на головній ялинці Чернігова цього року. Як відомо, сама ялинка - власність міста, а електрична ілюмінація для неї (щороку обирається різна) береться в оренду.

Вивчалася думка містян і в питанні: «Чи встановлювати на головній площі ковзанку?». Як нас проінформували в управлінні культури та туризму, після врахування всіх думок і факторів на сьогодні оптимальним варіантом визнано її встановлення, але (як виключення, тільки для цього року) в парку культури та відпочинку. І працюватиме вона цього року з дотриманням карантинних заходів, електронною чергою та попереднім записом.

Фуд-корту на центральній площі цього року також не буде. Щоби не створювати додаткового скупчення людей, не робитимуть у цьому році і урочистого старту новорічних свят (зазвичай ялинку запалювали 19 грудня і свою роботу розпочинало казкове містечко).

З того що залишається - гірляндами прикрасять сквер імені Богдана Хмельницького, центральну алею та фонтани. У планах також прикрасити ними сквер на Масанах і по вулиці Шевченка.

Стосовно роботи туристично інформаційного центру, який щороку влаштовує велику кількість розваг для дітей, то тут остаточного рішення досі нема. Вже традиційна та очікувана багатьма дітьми Резиденції Дідуся працюватиме - але тільки так, щоб не порушувати карантинних вимог і не нести додаткових ризиків. Розробляють різні варіанти й дуже сподіваються, що буде дозвіл зробити більше ніж просто скриньку для дитячих листів новорічному Дідусеві на дверях ТІЦ.

 - Ми все-таки віримо в те, що буде збережена можливість зайти дітям хоча б по одному, залишити або написати лист дідусю. Ми передбачимо, щоб лист був один, ручка якою дитина буде писати вона змогла забрати з собою та з дотриманням маскового режими. Свято має бути, -  вважає Катерина Литвин.

Також цього року буде новорічна музика в тролейбусах - те, що рік тому викликало дуже багато схвальних відгуків. І якщо й не в громадському транспорті, як тоді - то на вулицях - містян у Новий рік вітатимуть і даруватимуть їм кращий настрій новорічні казкові персонажі.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.