Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:18:52

Відбулась презентація бізнес-проєктів учасників першої інкубаційної програми

21.11.2020   10:31Агенцiя

На базі Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів Чернігівської області відбулась презентація бізнес-проєктів учасників першої інкубаційної програми.

Інкубаційні програми, попри їх популярність в ЄС та США, є все ще унікальним явищем  не тільки в області, а й в Україні загалом.

Дана програма має важливу роль для розвитку підприємництва та спрямована на підвищення конкурентоспроможності економіки регіону, шляхом підтримки та активізації інноваційних процесів.

За три місяці програми учасники отримали нові бізнес-знання від викладачів Національного університету «Чернігівська політехніка», професійні поради від представників бізнесу, менторів та експертів Чернігівської регіональної торгово-промислової палати.

Бізнес-ідеї учасників інкубаційної програми цікаві та мають інноваційну складову.

Зокрема, Артем Кравченко презентував проект 3DCity – 3d-друк будинків та МАФ із бетону. На сьогодні командою даного проєкту ведеться розробка суміші для друку, підготовка до зведення першого в Україні будинку, надрукованого на 3D-принтері.

Олександр Потіпака розповів про свій проект - 3D дерев’яні панелі. Це мозаїка, пазли, дизайнерський малюнок чи навіть портрет з декоративних порід дерев.
 Єлизавета Дворніченко презентувала свій проект GigglesGiggles – це бренд дитячого одягу з лінією у стилі family look за принципами відповідального виробництва та споживання.

Артем Дєдков розповів про свій проект Mr. Chitin – Організація роботи ферми з вирощування гігантської креветки Macrobrachium rosenbergii з метою задоволення зростаючого попиту на свіжі морепродукти високої якості.

Інкубаційна програми є складовою проєкту  із створення Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів, та стала можливою завдяки підтримці Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівської регіональної торгово-промислової палати, Національного університету "Чернігівська політехніка", Агенції регіонального розвитку та  Регіонального фонду розвитку підприємництва по Чернігівській області.

Наразі організатори працюють над вдосконаленням програми та планують запуск наступної інкубаційної та акселераційної програми.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини