Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:58:57

Виявлено 200 нових випадків COVID-19

19.11.2020   17:14Агенцiя

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 19 листопада в області зафіксовано 200 нових випадків COVID-19.

Захворювання виявлено у 28 чернігівців, 96 ніжинців, 24 жителів Носівського району, 16  – Козелецького, 12 – Чернігівського та 8 – Ріпкинського. По п’ять випадків інфікування у Борзнянському і Сновському районах, троє хворих у Бобровицькому, двоє у Менському та один у Семенівському районах. З них десять осіб перебуває на госпіталізації, решта лікується амбулаторно.

 На жаль, маємо ще сім летальних випадків. Від ускладнень, спричинених вірусом COVID-19, померли троє чернігівців, двоє чоловіків – 74 та 76 років та 56-річна жінка, жителька Козелецького району 75-ти років, 61-річний чоловік з Прилук та 60-річний з Прилуцького району. Від основного захворювання, але з супутнім діагнозом коронавірус, помер 85-річний мешканець Чернігова. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

За минулу добу від коронавірусної інфекції в області одужало 140 осіб. З них двадцять сім чернігівців, 18 ніжинців, вісім прилучан, стільки ж мешканців Новгород-Сіверського району. Одужало 15 жителів Чернігівського, дев’ять – Борзнянського, тринадцять – Козелецького районів. По сім одужавших у Корюківському, Ніжинському та Ріпкинському районах, по чотири у Бахмацькому і Сосницькому, по три в Ічнянському й Прилуцькому. Шестеро хворих одужало у Носівському районі та один у Варвинському. З них двадцять сім людей перебували на госпіталізації.

Загалом на Чернігівщині 12 656 випадків інфікування COVID-19, з них:
– 6103 пацієнти одужало;
– 5769 — лікується амбулаторно;
– 536 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 223 летальних випадків;
– 25 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 862 ПЛР-дослідження. 850 ІФА-тестів провели заклади охорони здоров’я області.

– Щоденно в області зростає кількість хворих на COVID-19 та госпіталізацій. На сьогодні  маємо 6305 активних випадків захворювання, з них на лікуванні у медзакладах  перебуває 536 хворих. З початку місяця померло 83 жителі Чернігівщини.  Медична система працює у напруженому режимі. Щоб зупинити поширення вірусу, вкрай важливо  дотримуватись усіх протиепідемічних заходів: носити захисну маску, користуватися антисептиком та дотримуватись дистанції, — підкреслив заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.