Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:03:15

Прилуки: відбулася робоча нарада керівників медичних закладів міста та навколишніх районів

18.11.2020   11:13Агенцiя

Міський голова Ольга Попенко провела нараду з керівниками райдержадміністрацій, районних рад, медичних закладів міста, Прилуцького, Варвинського, Ічнянського, Срібнянського та Талалаївського районів.

У ході зустрічі головні лікарі обговорили епідеміологічний стан та рівень матеріально-технічного забезпечення у підконтрольних їм закладах охорони здоров'я.

На даний час у міській лікарні, яка визнана опорною, розгорнуто 80 ліжок, але ліжковий фонд постійно збільшується, що пов’язано зі значним збільшенням кількості пацієнтів як з COVID-19, так і з іншими захворюваннями.

На нараді обговорено проблемні питання ліжкового фонду та забезпечення інфекційних відділень киснем. Гостро на сьогодні стоїть питання медичного персоналу, який надає допомогу хворим на коронавірусну інфекцію, оскільки серед медиків також спостерігається високий рівень захворювання.

Станом на 17.11.2020 року на стаціонарному лікуванні в міській лікарні перебуває 75 пацієнтів. Хворі перебувають у важкому стані або в стані середнього ступеня тяжкості.

У зв'язку зі збільшенням кількості випадків захворювання на COVID-19 кількість ліжкомісць практично вичерпана. Тому сьогодні під час робочої зустрічі головні лікарі та представники райдержадміністрацій та районних рад обговорили шляхи вирішення нагальних питань. Адже сьогодні, як ніколи, потрібно згуртуватися та об'єктивно поставитися до ситуації, що склалася, адже лише спільними зусиллями ми зможемо забезпечити безпеку для мешканців територіальних громад.

Міський голова Ольга Попенко зауважила, що епідеміологічна ситуація у місті та і загалом в країні наразі дуже серйозна, тому усім нам потрібно свідоміше ставитися до свого здоров'я та з розумінням відноситися до запроваджених карантинних обмежень.

Цю позицію очільниці міста цілком поділяють керівники медичних установ, наголошуючи на необхідності свідомого підходу до життєдіяльності в цей непростий період.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини