Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:44:27

Фітосанітарна служба Чернігівщини від початку року перевірила 209 тисяч тонн вантажів, понад 300 тисяч штук об'єктів регулювання і більше 253 тисяч кубометрів лісоматеріалів

11.11.2020   11:28Агенцiя

Спеціалісти Управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби від початку року виконали значний обсяг робіт по здійсненню державного контролю за дотриманням особливого карантинного режиму і проведенню заходів з карантину рослин при вирощуванні, заготівлі, вивезенні, зберіганні, переробці, реалізації та використанні об’єктів регулювання.

Зокрема, при відвантаженні за межі регіону оглянуто 209 тисяч тонн вантажів, 253,7 тисяч кубометрів лісоматеріалів і майже 301 з половиною тисячу штук   об’єктів регулювання.

За цей період суб’єктам господарювання було відмовлено у видачі 18 фітосанітарних сертифікатів у зв’язку із невідповідністю об’єктів регулювання фітосанітарним вимогам країн-імпортерів (це шкідники в живому стані та карантинні бур’яни) та 4-ох  карантинних сертифікатів.

З причин недотримання фітосанітарних вимог країн-імпортерів відповідно до Міжнародного стандарту з фітосанітарних заходів   № 13 «Керівництво щодо нотифікації та екстрені дії» отримано 5 нотифікаційних повідомлень, а саме: 3 - з Республіки Туреччина щодо виявлення  отворів, більше 3 мм в діаметрі, спричинених личинками Monochamus spp, 1 - з Кіпру щодо наявності шкідників  у живому стані, 1 - з Республіки Білорусь щодо виявлення амброзії полинолистої. Щодо цих випадків були проведені службові розслідування. Встановити факт порушення не було змоги, бо об’єкти регулювання в Україну не поверталися. Стосовно амброзії полинолистої висновком експертизи було підтверджено відсутність карантинного бур’яну.

Від початку року спеціалістами відділу фітосанітарних заходів на кордоні проінспектовано  при розмитнені у відділах митного оформлення та пунктах пропуску на державному кордоні 721 вагон, 8778 автотранспортних засобів та 338 контейнерів. При здійсненні фітосанітарного контролю оглянуто майже 67  тисяч штук  садивного матеріалу, 214682 штук дерев’яного пакувального матеріалу та 55,833 тисяч тонн імпортних об’єктів регулювання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини