Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:06:19

Покуратурою внесено 6 актів реагування на захист прав іноземців

11.11.2020   07:41Агенцiя

Обласною прокуратурою приділяється значна увага питанням додержання міграційного законодавства, а також забезпеченню прав іноземців та осіб без громадянства, в тому числі й у місцях несвободи.

Право на свободу та особисту недоторканність є одним із визначальних та фундаментальних прав людини та закріплене в ч. 1 ст. 29 Конституції України.
Воно врегульоване також і чинними міжнародними договорами України. Згідно зі ст. 3 Загальної декларації прав людини 1948 року, п. 1 ст. 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року, п. 1 ст. 9 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права 1966 року кожна людина має право на свободу та особисту недоторканність. Нікого не може бути піддано свавільному арешту чи утриманню під вартою.

Прокурорами проводяться систематичні перевірки пунктів тримання, вивчаються підстави та надається юридична оцінка законності позбавлення іноземців волі та вживаються заходи на усунення таких порушень.

Поточного року прокуратурою вже внесено 6 актів реагування на захист прав іноземців.  За результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 17 службових осіб, які допустили ці порушення.
Перевіркою в Чернігівському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні (далі – ПТПІ), організованою обласною прокуратурою, виявлено двох іноземців – громадян Ісламської Республіки Афганістан та Республіки Узбекистан, які незаконно утримувалися в установі після втрати чинності рішеннями про їх затримання. Завдяки вжитим прокуратурою заходам, права іноземців поновлено, їх звільнено з ПТПІ.

Додержання вимог національних та міжнародних нормативно-правових актів в місцях несвободи і надалі залишається  пріоритетом у діяльності обласної  прокуратури.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини