Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:54:23

Чернігів: на місці школи №23 демонтували старі корпуси перед будівництвом нової школи-садочка

07.11.2020   12:03Агенцiя

На території 23-ї чернігівської школи цього тижня демонтовано її старі будівлі. Роботи ще тривають, але ще за тиждень можуть бути вже й завершені, говорять будівельники.

На майданчику зараз працює екскаватор і 5-8 самоскидів постійно завантажуються та вивозять будівельне сміття. Найстаріший зі знесених аварійних одноповерхових корпусів – 1928-го року будівництва, другий – орієнтовно 1952-го. Всього демонтажу тут підлягають 7 будівель різного розміру, включаючи вбиральню, майстерні та котельну.

На цьому місці заплановане будівництво сучасної початкової школи та дитсадка, розрахованих на кілька сотень дітей. Враховуючи те, що це будуть єдині школа і садок на весь великий мікрорайон приватного сектору, звести об’єкт намагатимуться якнайшвидше. Раніше чернігівський міський голова Владислав Атрошенко публічно зазначав, що орієнтовний термін такого будівництва – від 2 до 4 років.

Про перебіг робіт розповідає заступник начальника міського управління капітального будівництва Олександр Макаров:

- 13 жовтня в нас відбулася закупівля робіт стосовно підготовки території до будівництва школи-садочку. І згідно з календарним графіком робіт дана підготовка повинна завершитися до 10 грудня. Вартість робіт згідно договору 1 млн 863 тис. грн. Паралельно в нас ідуть роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації  на будівництво вже нового освітнього закладу. Відповідно до графіку, цей проект повинен бути виготовлений до кінця грудня. Я думаю, що в наступному році будемо мати можливість розпочати й саме будівництво. За міські кошти, а також дуже сподіваюся, що буде можливість додати кошти держави, тоді об’єкт буде завершений набагато швидше. Я не можу сказати остаточно, але орієнтовно будівництво такого об’єкту коштує не менше 100 млн грн, - прокоментував він.

За словами Олександра Макарова, школа-садок, яка проєктується – сучасна. Можливо, вона буде не гіршою за новий дитсадок на Масанах.

За роботою на майданчику час від часу спостерігають місцеві жителі та випадкові перехожі. Одна з тих, хто проходив повз, коли журналісти записували цей коментар – колишня вчителька математики школи №23 Любов Петрівна. Вона зараз на пенсії, але пропрацювала тут з 1990-го 26 років. Пригадує, що в 1990-му про старі будівлі школи вже говорили як про аварійні. Проте, тоді в класах було по 30-34 учні. Це потім вже стало менше, тому що тут заселилися, можливо, більш заможні люди, плюс став транспорт краще ходити – і батьки вже могли возити своїх дітей і в інші школи.

- Колись ми переписували дітей мікрорайону і зайшли в один будинок, а його господар каже: «Подивіться, в якому будинку я живу. То невже ви думаєте, що я віддам свою дитину в вашу школу?» Але, хоч учнів і ставало менше – вони все одно були. І колектив педагогів тут був прекрасний. Усіх дітей та всіх батьків знали – в нас не було такого, щоб дитина до школи не прийшла і назавтра ми не знали чому. І рейтинг школи був непоганим, а чимало наших випускників займають зараз навіть великі посади. Та й будівлі всі ці роки як могли підтримували - всередині класи відповідали нормам, робилися ремонти. Але що ж, час прийшов, - поділилася думками вона.

Підготовчі роботи до будівництва нового навчального закладу на місці школи №23 ведуться кілька останніх роуків поспіль. Зараз вони вийшли на фінішну пряму.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини