Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:50:35

У Чернігові зміни фасадів багатоповерхівок та встановлення на них зовнішнього інженерного обладнання треба буде погоджувати

06.11.2020   11:31Агенцiя

В місті існує проблема спотворення фасадів багатоквартирних будинків клаптиковим утепленням з кольоровими рішеннями, що відрізняються від кольору фасаду всього будинку, хаотичного встановлення технічних елементів, систем кондиціонування повітря тощо.

Окрім того, практично будь-які перелічені роботи пов’язані з втручанням у несучі конструкції будинку, що призводить до поступової руйнації останніх.

Щоб це питання вирішити, виконавчий комітет Чернігівської міської ради затвердив Правила зміни фасадів багатоквартирних будинків та встановлення на таких фасадах зовнішнього інженерного обладнання у м.Чернігові. Відповідне рішення прийняте на його засіданні сьогодні, 5 листопада.

Проєкт та аналіз регуляторного впливу цього акту були оприлюднені з метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень на вебпорталі Чернігівської міської ради у розділі «Публічна інформація» (підрозділ «Регуляторна політика», рубрика «Оприлюднення проектів регуляторних актів») 21 вересня. У термін, передбачений для його обговорення, до управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради зауважень і пропозицій не надходило, - повідомив начальник управління архітектури та містобудування міської ради Сергій Калюжний.

Затверджені Правила регламентують вимоги щодо зовнішнього утеплення фасадів багатоповерхівок існуючого житлового фонду на території міста та/або встановлення на таких фасадах зовнішнього інженерного обладнання, що здійснюється власниками, співвласниками, балансоутримувачами, ОСББ, управителями багатоквартирних будинків.

Відтепер той, хто бажає змінити фасад багатоквартирного будинку, повинен отримати погодження на виконання зазначених робіт, замовити розроблення паспорта опорядження фасаду, надати управлінню архітектури та містобудування міськради ряд необхідних документів.

Протягом десяти робочих днів з дня надходження заяви та інших документів погоджується зміна фасаду або надається аргументована відмова. Після виконання зміни фасаду заявник письмово повідомляє Управління про закінчення робіт та надає фотофіксацію зміни фасаду багатоквартирного будинку.

Ті особи, які провели зміну фасаду багатоквартирного будинку з порушенням цих Правил, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.