Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:46:16

Ніжин: відбулося засідання виконавчого комітету

30.10.2020   09:21Агенцiя

29 жовтня відбулося чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На порядок денний вцілому внесено 8 проектів рішень, які стосувалися організації проведення громадських робіт, переоформлення особових рахунків, видалення зелених насаджень, затвердження протоколу про результати електронних торгів, внесення змін до рішень з метою приведення фактичних видатків до планових щодо фінансування витрат, а також питання, які стосуються майнових та житлових питань дітей.

Одноголосно затвердили персональний склад Громадської ради при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради, до якого увійшло 25 представників інститутів громадянського суспільства на період з 2020 по 2022 роки.

Під час розгляду питання про видалення зелених насаджень на території м.Ніжина перший заступник міського голови Григорій Олійник повідомив, що в рамках Проекту реконструкції центральної площі буде перенесено зупинку громадського транспорту (від світлофора на площі) та облаштування території біля колишнього магазину Спорттовари (біля АТБ). На наступному тижні розпочинаються роботи по видаленню дерев каштанів, потім приступають до облаштування заїзного карману та прилеглої території.

Начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський висловив загальну думку директорів шкіл, що потрібно приступати до навчального процесу у звичному режимі. Тільки міський ліцей буде працювати за змішаною формою навчання.

Заняття в Ніжинських загально-освітніх школах розпочнеться 2 листопада 2020 року.

29 жовтня до виконавчого комітету звернувся генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені М.Галицького» Олександр Костирко щодо виділення додаткових коштів для закупівлі необхідного медичного та іншого обладнання для лікування хворих на COVID-19 та для роботи медичного персоналу.

У міській лікарні вцілому 395 ліжок, у зв’язку з реконструкцією частини приміщення наразі розгорнуто тільки 240 ліжок. На стаціонарному лікуванні перебуває 111 хворих з пневмоніями, з них 59 хворих на COVID-19, які перебувають на стаціонарному лікуванні. На даний час перебуває 4 пацієнти з діагнозом COVID-19, які отримують балонний кисень.

Для надання належних медичних послуг та створення зручних умов перебування хворих на COVID-19 міська лікарня потребує:
-пральну машину;
-кисневі концентратори у кількості 10 шт. (у лікарні є 28 штук, ще для закупівлі 10 кисневих концентраторів наразі проводиться процедура публічних закупівель);
-один автоклав (той що є вже працює 18 років, а середній термін його використання 5-7 років);
-два електрокардіографа;
-засоби індивідуального захисту;
-35 медичних ліжок;
-14 матраців;
-35 тумбочок;
-160 комплектів постільної білизни та 80 подушок.

Потреба складає 1 млн 541 тис.грн.

Міський голова Анатолій Лінник запропонував звернутися виконавчому комітету до депутатів з пропозицією проведення позачергового засідання сесії Ніжинської міської ради та бюджетної комісії для виділення додаткових коштів. Присутні підтримали одноголосно.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.