Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:29:51

"Чернігівобленерго" здійснила перший тестовий огляд повітряної лінії за допомогою квадрокоптера

29.10.2020   10:27Агенцiя

Все необхідне для огляду та дефектації ЛЕП в одному рішенні. Фахівці АТ «Чернігівобленерго» провели перший тестовий огляд повітряної лінії 10кВ «Халявин-Деснянка» за допомогою квадрокоптера. Перевірка ліній електропередач - щоденний обов'язок фахівців АТ «Чернігівобленерго».

Для цього енергетики застосовують два основні способи. Перший – з землі: співробітники знизу оглядають лінії, конструкції дроти, роз’єднувачі, ізолятори і кріплення інших елементів. Другий – висотний: ділянку лінії знеструмлюють, щоб співробітник міг піднятися на опору і впритул оцінити стан електрообладнання. Застосування квадрокоптерів в енергетиці допоможе значно полегшити огляд важкодоступних ділянок, визначити більш точний обсяг робіт та виявити інші невідповідності.

Швидкість і своєчасність. Замість тривалого візуального огляду досить виконати обліт лінії за маршрутом і зробити серію детальних фотографій, надалі доступних для аналізу в спокійній обстановці. Отримана інформація може бути використана в той же день для прийняття рішення про виїзд ремонтної бригади.

Доступ до всіх ділянок. Далеко не завжди високовольтні мережі доступні для огляду з землі. Дрон дозволяє виконувати інспекцію на відстані до 500 метрів від оператора, що знаходиться на одному місці.
Оптимізація витрат. При грамотному плануванні один підготовлений оператор виконує той же фронт робіт, що бригада з великою кількістю дорогого в обслуговуванні і громіздкого обладнання.
 
За допомогою фото-відеофіксації, отриманої в результаті огляду квадрокоптером повітряної лінії 10кВ «Халявин-Деснянка», фахівці «Чернігівобленерго» змогли якісніше оцінити стан роз’єднувачів, ізоляції, проводів, кріплень, металевих конструкцій та надійність кріплення ізоляторів. Це більш ніж актуально в нашому регіоні, адже природні катаклізми регулярно перевіряють фахівців «Чернігівобленерго» на оперативність і професіоналізм. Вже зараз енергетики впевнені - новий помічник, якому не страшні ані мороз, ані спека принесе відчутну користь.
 
Компанія йде в ногу з новими технологіями і впроваджує нові методи огляду обладнання. Та це не означає, що це заміна людської праці, а лише маленький  впевнений крок до майбутнього, яке нас оточує.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.