Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:02:11

Технічний стан осушувальної системи річки Остер обстежили фахівці

26.10.2020   12:14Агенцiя

Днями інспектори Державної екологічної інспекції у Чернігівській області спільно зі спеціалістами Ніжинської експлуатаційної дільниці Деснянського басейнового управління водних ресурсів провели виїзне обстеження осушувальної системи «Остер-II черга» на р. Остер.

Фахівці перевірили технічних стан гідротехнічних споруд та відібрали проби води з русла річки на предмет забруднення. Обстеження проводилися на русловому шлюзі №8 в с. АдамівкаНосівського району, русловому шлюзі №10 в. с. МринНосівського району та в с. Козари.

За результатами вимірювань показників складу та властивостей проб вод зафіксовано перевищення вмісту азоту амонійного в створах поблизу с. Мрин в 1,3 рази та с. Козари в 1,1 рази, та вмісту фосфатів в створах р. Остер с. Мрин в 1,9 рази, в с. Адамівка в 1,7 рази та в с. Козари - в 1,3 рази у порівнянні з нормативами для водойм рибогосподарського призначення.

Так, негативний вплив на гідрохімічний стан водойми здійснює широке використання засобів захисту рослин с/г підприємствами, що здійснюють свою діяльність в близькості до водного дзеркала річки. Протягом останніх років відчутно знизилась водність річок, а нагромадження біогенів в донних відкладах погіршує  якість природних вод.

Окрім того, в селі Козари відбулася зустріч із представниками громади та місцевого самоврядування щодо покращення екологічно-санітарного стану річки за межами зазначеного населеного пункту.

Учасники обговорили принципи роботи водогосподарських систем «Остер-IIчерга» під час весняної повені та літньої межені впродовж року, режими їх роботи та з’ясували інші питання регулювання водності р. Остер.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.