Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:36:26

На Чернігівщині оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19

26.10.2020   11:08Агенцiя

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 23 жовтня, оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Також Комісія за участі представників обласних комісій ТЕБ та НС розглянула питання щодо обмежень в регіонах з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Новий розподіл набуде чинності з 00:00 години 26 жовтня 2020 року.

«Під час засідання Державної комісії проаналізували ситуацію щодо загальної кількості випадків захворювання на COVID-19 у Чернігові та Ніжині, розглянули динаміку нових випадків, завантаженість лікарень та можливість створення додаткових ліжко-місць. В результаті були враховані наші пропозиції щодо встановлення обмежень у містах, які віднесені до «червоної» карантинної зони». Решта області залишилася у «помаранчевій» зоні», – зазначив керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Також він повідомив, що цього тижня до лікарень, які надають допомогу хворим на COVID-19, додались Бахмацька центральна районна лікарня та  міська лікарня №1 у Чернігові.

«Таким чином, маємо вже 14 лікарень, до яких госпіталізують хворих на коронавірус, загальна кількість ліжок збільшена до 957», – додав Андрій Подорван.

Отже, відповідно до протоколу №39 засідання Державної комісії з ТЕБ та НС від 23 жовтня 2020 року у містах Чернігові та Ніжині встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 з такими обмеженнями, передбаченими пунктом 15 постанови КМУ від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»;
- приймання відвідувачів суб'єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів «авто концертів»;
- приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
- відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім'ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку безхатченків, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

«Помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлено у містах Новгород-Сіверський, Прилуки та у Бахмацькому, Бобровицькому, Борзнянському, Варвинському, Городнянському, Ічнянському, Козелецькому, Коропському, Корюківському, Куликівському, Менському, Ніжинському, Новгород-Сіверському, Носівському, Прилуцькому, Ріпкинському, Семенівському, Сновському, Сосницькому, Срібнянському, Талалаївському, Чернігівському районах.

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини