Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:33:41

У Чернігові провели торги з продажу права оренди на дві земельні ділянки

22.10.2020   10:45Агенцiя

21 жовтня в Чернігівській міській раді відбулися торги з продажу права оренди на дві земельні ділянки несільськогосподарського призначення комунальної власності.

Обидві вони розташовані в місті Чернігові в районі вул.Кільцевої – вул.Волошкової – вул.Калинової та вул.Дачної. Перша має площу 1,4794 га, її нормативна грошова оцінка становить 1 923 367,94 гривень.

За результатами торгів відповідний договір буде укладений строком до 31 грудня 2026 року. Площа другої ділянки - 3,9469 га, її нормативна грошова оцінка - 5 131 364,69 гривень. Укладений договір буде діяти до 31 грудня 2025 року.

Земельні торги проводилися на підставі, зокрема, рішень Чернігівської міської ради від 25 червня 2020 р. №54/VII-24 та від 27 серпня 2020 р. 55/VII-49. Виконавець торгів – приватне підприємство «Аксіома».

Як зазначила ведуча аукціону - ліцитатор Тамара Крезуб, оголошення про проведення цих земельних торгів розміщене на офіційному вебсайті Держгеокадастру. Заяви на участь у аукціоні та всі інші необхідні документи надійшли від юридичних осіб. Протокол процесу проведення торгів та його відеофіксація опубліковуватимуться на сайті Держгеокадастру.

Як розповів начальник управління земельних ресурсів міської ради Василь Дмитренко, це вже дев’ятий аукціон з продажу права на оренду земельної ділянки, який проводиться у місті за останні чотири роки. Дві ділянки, які були предметом сьогоднішніх торгів, розташовані в районі ЗАЗу і передаються в оренду компаніям, які виявили бажання розбудовувати спортивну інфраструктуру.

- До управління звернулися дві компанії – це футбольний клуб «Десна», який бажає побудувати два футбольних тренувальних поля, та компанія, яка раніше вже збудувала там футбольне поле, а зараз хоче далі розбудовувати інфраструктуру. Вони звернулися, ми організували цей процес, сформували ці дві земельні ділянки. Всі необхідні процедури проходили затвердження міською радою. Також була проведена нормативна грошова оцінка, а після затвердження кроку продажу передали процедуру ліцитатору, який має право продажу права оренди, - пояснив він.

За результатами торгів право оренди на першу земельну ділянку було продано за 77 319,39 грн, а на другу - за 208333,40 грн на рік. Після закінчення строку дії договору орендарі мають право поновити його на новий строк. Для цього треба буде не пізніше ніж за 90 календарних днів до закінчення строку дії договору повідомити письмово про такий намір.

- Після цього договори оренди будуть продовжуватися відповідно до процедури, яка передбачена законодавством. Орендарям треба буде звернутися до міської ради. Міська рада подовжуватиме дію договору, але при умові, що ці користувачі будуть використовувати дані земельні ділянки згідно з цільовим призначенням, а саме для будівництва та обслуговування об'єктів фізичної культури і спорту, - додав Василь Дмитренко.

Після підписання протоколу торгів сьогодні були підписані також відповідні договори оренди земельних ділянок.

Нагадаємо, що згідно з розпорядженням чернігівського міського голови Владислава Атрошенка у 2016 році було розроблене Положення про проведення земельних торгів. Крім того, у 2018 році міська рада прийняла рішення, що виділення всіх вільних від забудови земельних ділянок проходить тільки через процедуру торгів.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини