Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:43:30

Берегині молодого лісу

21.10.2020   14:37Агенцiя

Догляд за молодим лісом – одне із головних завдань у роботі чернігівських лісівників.

Здійснюють його ретельно, доглядаючи протягом 3-4 років. Лише завдяки цьому можна виростити високопродуктивні насадження.

Практично жодне лісництво Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» не обходиться без лісокультурниць, адже саме жіночі руки здатні виконати найтоншу, майже ювелірну роботу: посів лісового насіння в розсадниках, заготівлю й посадку живців у теплицю, догляд за сіянцями.

Людмила Пахоменко вправно доглядає за молодим лісом на посаді лісокультурниці у Пакульському лісництві уже понад 6 років. Робота їй подобається, адже одразу бачить плоди своєї праці, - із роками маленькі сіянці виростають у дужий ліс.

Основне завдання лісокультурниць у лісовому господарстві – турбота про молодий ліс. Спочатку проводять посів лісового насіння у розсадники, короби, згодом здійснюють живцювання декоративних порід. Після цієї клопіткої роботи лісокультурниці висаджують сіянці, а потім весь сезон під відкритим небом у дощ і в спеку проводять за ними догляд. Адже необхідно по кілька разів за сезон виполювати, звільняючи від надокучливих бур’янів.

У 2020 році працівниками ДП «Чернігівський лісгосп» на площі 0,66 га висіяно 1 100 000 сосни та 200 000 дуба звичайного.

Ліс починається із маленької насінини і потребує професійного і турботливого догляду людських рук. Лісівники та лісокультурниці добре знають, що у своїх руках тримають майбутній високопродуктивний ліс. Тож у період його найактивнішого росту працівники ДП «Чернігівський лісгосп» вкладають максимум зусиль і знань. 

За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.