Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:26:46

Новий корпус Чернігівської музичної школи №1 ім.С.Вільконського відсьогодні приймає своїх учнів

20.10.2020   07:42Агенцiя

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 19 жовтня урочисто відкрив новий корпус Чернігівської музичної школи №1 імені Вільконського.

- Ця прибудова є окремим приміщенням музичної школи. Почали її будувати 18 серпня 2018-го. Будівництво тривало два роки й завершилося буквально у жовтні цього року. З міського бюджету на це витратили 8,4 млн грн, а з державного бюджету - 6,2 млн грн. Державні кошти були спрямовані зусиллями тодішнього народного депутата України Сергія Березенка, - нагадав міський голова на початку урочистостей. – Хочу побажати всім викладачам і учням успіху, зручної і комфортної роботи у новозбудованому приміщенні.

Владислав Атрошенко оглянув класи в новому корпусі та прилеглу територію, поспілкувався з учнями та викладачами цього навчального закладу.

Розширення приміщення школи було необхідне вже давно. Раніше на цьому місті розташовувався старий одноповерховий будинок, де теж проводили заняття. Він був аварійний і не задовольняв потреби, оскільки кількість бажаючих займатися мистецтвом постійно збільшувалася. Дві будівлі музшколи з’єднані переходом – сучасною легкою конструкцією з вітражних систем. Нова будівля має 25 музичних класів та зал для хорового співу. Площа забудови складає 301,4 кв.м, а загальна площа її приміщень - 620 кв.м. За рахунок другого поверху нове приміщення вдвічі більше, ніж колишнє. Крім того, в рамках цього проєкту були закуплені меблі й деякі музичні інструменти.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.